Obavijesti

Sport

Komentari 977

"Potop" u 9 minuta! Tomečak i Beqiraj ipak ublažili "šesticu"

"Potop" u 9 minuta! Tomečak i Beqiraj ipak ublažili "šesticu"
19

Dinamo je izjednačio najteži europski poraz u svojoj povijesti. Real ih je pregazio 6-2, a ključni je bio potop u prvih 9 minuta. No dojam su popravili Beqiraj i Tomečak

VIDEO

Hmm, gdje je taj daljinski upravljač, nadam se da nisam ništa propustio. Ma nisam, tek je počela utakmica, fiktivne bi bile riječi prosječnog Dinamova, ali i nogometnog navijača nakon što je s posla zakasnio na početak utakmice 5. kola Lige prvaka .

A kad ono u desnom kutu ekrana piše 'Real Madrid - Dinamo 3-0 10:04'.

Ne, na Santiago Bernabeu nije se igrala rukometna utakmica Lige prvaka, ali kako je krenulo umalo je završila kao košarkaška.

U tom trenutku Zdravko Mamić se na zapadnoj tribini, kako je i najavio, već vjerojatno eutanazirao. Jer ako je od utakmice Reala protiv Villarreala dobio proljev, Maminjo je nakon nevjerojatnih 6-2 zadobio zapetljaj crijeva!

Da se radilo o nekom drugom klubu radilo bi se o nevjerojatnoj sramoti, ovako je Dinamo samo izjednačio najteži poraz u europskoj klupskoj povijesti. 'Modri' su ponovili neslavni rekord iz davne jeseni 1961. kad su izgubili 5-1 od velikog Realova rivala Barcelone u Kupu velesajamskih gradova. Porazi od Atletico Madrida , Tottenhama i Ajaxa (svi 4-0) djelovala su kamilica nakon večerašnjeg 'šamaranja mrtvog magarca'.

A sve je krenulo ovako...

Lopta je krenula s centra, par dodavanja igrača Reala i 1-0. Özil se probio s lijeve strane, ubacio povratnu loptu Francuzu koji lakoćom gađa u suprotni kut. Dinamovci su se još gledali, a četiri minute kasnije stigao je još jedan šamar. Na rubu šesnaesterca Benzema je ostavio loptu Callejonu koji svom snagom para bliži Kelavin kut. Real nije htio iznevjeriti da zabije u prosjeku nešto više od tri minute, a svoju dužnost ispunili su u 9. minuti. Higuain je s desne strane izbacio Cufrea i lakoćom prebacio Kelavu. Predstava u tri čina nikad nije bila kraća. Kruno Jurčić bjesomučnim pogledom gledao je lijevo pa desno i odlučio zapisati nešto u bilježnicu, no teško će mu te natuknice pojasniti što se dogodilo.

No kako se igra totalni nogomet objasnili su do kraja utakmice Özil, Higuain te Callejon i Benzema koji su dodali po još jedan gol.

No nakon svega to nije bilo važno. Dinamo je prikrio sve slabosti prvim dvama golovima u ovosezonskoj Ligi prvaka! U povijest Dinama kao strijelci na Bernabeu upisali su se Beqiraj u 81. i Tomečak u 90. minuti te na kraju ipak popravili dotad katastrofalan dojam.

Od mogućeg statusa najlošije momčadi  u Ligi prvaka spasio nas je Fatos Beqiraj golom glavom nakon ubačaja Ibaneza s lijeve strane te  Ivan Tomečak koji je ugurao još jedan gol pa makar 'na silu'. Nakon teškog poraza Dinamo je sačuvao obraz postavši jedina momčad ove sezone koja je zabila velikom Realu - i to dva gola!

Time smo izbjegli sudbinu koja je zadesila Maccabi Haifu iz sezone 2009./10. koja nije uspjela zabiti gol. 

Dinamo nakon pet kola i dalje je bez boda, ali i najvažnije, postignutim golovima uz gol razliku 2-15.

'Modri' nakon jednog ostvarenog cilja imaju još jedan, a to je osvojiti bod protiv Lyona na Maksimiru 12. prosinca. Ništa nije nemoguće. Ipak je Dinamo dvaput zatresao deveterostrukom europskom prvaku ove sezone u Ligi prvaka...

Zanimljivosti

>> Dinamo je izjednačio najteži poraz u svojoj klupskoj povijesti nastupanja u Europi. 'Modri' su izgubili davne 1961. od Barcelone 5-1 u Kupu velesajamskih gradova

>> Real Madrid je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je zabila četiri gola u prvih 20 minuta utakmice.

>> Dinamo je prva momčad koja je ove sezone zabila Real Madridu gol u Ligi prvaka - i to dva. Dotad je 'kraljevski klub' imao gol-razliku 10-0.

>> 'Modri' su izbjegli sudbinu Maccabi Haife, jedine momčadi koja nije uspjela zabiti gol po skupinama Lige prvaka. U sezoni 2009./10. Izraelci su završili s gol-razlikom 0-8.

>> Fatos Beqiraj i Ivan Tomečak postali su peti i šesti igrač Dinama koji su zabili Realu na Santiago Bernabeu. Prije 37 godina u pobjedi 4-3 Dinama zabijali su Bonić, Senzen, Tukša i Devčić koji su preokrenuli nakon zaostatka od 2-0. No spomenuti dvojac golove je zabio u službenoj utakmici.

5. kolo Lige prvaka

Real Madrid - Dinamo 6-2 (Benzema 2', 66', Callejon 7', 49', Higuain 9', Özil 20'/Beqiraj 81', Tomečak 90')

Lyon - Ajax 0-0

Redoslijed: 1. Real Madrid 15, 2. Ajax 8, 3. Lyon 5, 4. Dinamo 0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 977
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju