Obavijesti

Sport

Komentari 453

Kraj muke: Dinamo se oprostio od Europe novim posrtajem...

Kraj muke: Dinamo se oprostio od Europe novim posrtajem...
16

Nogometaši Dinama završili su katastrofalnu avanturu u Europskoj ligi kako su ju i započeli - porazom. Peti u šest utakmica nanio je Ludogorec u Maksimiru 2-1

VIDEO

Ludogorec me apsolutno ugodno iznenadio svojim rezultatima u Europi, vrlo uvjerljivo su osvojili skupinu u kojoj je i jaki PSV i to treba respektirati. Međutim, to nije razlog da ih sutra ne 'maznemo', optimistično je najavio trener Dinama Zoran Mamić posljednju utakmicu u Europskoj ligi protiv Ludogoreca.

Možda je mlađi Mamić prespavao prethodnih pet utakmica jer nepoznato je na čemu je temeljio optimizam protiv momčadi koja je već ranije osigurala plasman u sljedeći krug s 13 osvojenih bodova.

Dinamo se oprostio od Europske lige na isti način kako je u njoj i startao - porazom. Momčad iz Razgrada ponovo je svladala 'modre', ali ovaj put, na Maksimiru, s minimalnom razlikom 2-1.

Umjesto najavljene borbe za prezimljavanje u Europi, Dinamo je pred sablasno praznim tribinama htio sačuvati ponos pokušavši ostvariti prvu pobjedu u skupini, ali s obzirom na psihičko i kvalitativno stanje u momčadi, to nije bilo realno za očekivati.

Bod protiv PSV-a na Maksimiru bila je jedina svijetla točka ove jeseni davši malu nadu nakon 3. kola, ali je ubrzo nestala nakon što je Dinamo nanizao tri poraza.

U vrlo lošem i nezanimljivom prvom poluvremenu Ludogorec je poveo iz prve prave prilike u 28. minuti preko Danija Abaloa, koji je na sjajnu asistenciju Marcelinha pobjegao Dinamovoj obrani da bi rutinski matirao Sandomierskog za 0-1.

Kad se činilo da će gosti s minimalnom prednošću na odmor, Dinamo je izjednačio preko Duje Čopa, koji je glavom s par metara matirao Čvorovića.

Dinamo je u nastavku krenuo nešto ofenzivnije, no kako to biva nije zabio gol, već ga primio. U 72. minuti Bezjak je iskoristio pomutnju u 'modroj' obrani te lakoćom zabio za novo vodstvo 1-2 Ludogoreca. Mogli su gosti i do veće pobjede, ali Sandomierski je spasio tri minuta kasnije sjajnom obranom.

Sam neplasman u Ligu prvaka Dinamu je srušio moral uoči Europske lige, koju bolje da nije igrao, a za ozbiljnije dosege sljedeće sezone bit će potrebna potpuna rekonstrukcija, na kvalitativnom i psihičkom planu.

Europska liga, 6. kolo:

skupina B

  • Dinamo - Ludogorec 1-2
  • PSV - Černomorec 0-1
  • Ljestvica: 1. Ludogorec 16, 2. Černomorec 10, 3. PSV 7, 4. Dinamo 1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 453
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika