Obavijesti

Sport

Komentari 50

Petković: Olakšanje mi je bilo izvoditi penal, nismo još prošli

Petković: Olakšanje mi je bilo izvoditi penal, nismo još prošli
1

Dinamo je na Maksimiru s 2-0 pobijedio norveški Rosenborg i napravio veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka. Nenad Bjelica i igrači mogu biti jako zadovoljni, ali čeka ih još 90 minuta u Trondheimu

VIDEO

Petković iz penala i Oršić nakon odličnog ispucavanja Livakovića za veliku pobjedu na Maksimiru (2-0)! Norvežani su se probudili u drugom dijelu, ali jedino što je bitno u ovom trenutku je rezultat na semaforu gdje Dinamo ima veliku prednost prije uzvrata u Trondheimu.

PRVE REAKCIJE S MAKSIMIRA 

Pogledajte prve reakcije trenera i igrača Dinama nakon sjajne pobjede nad Rosenborgom!

Pogledajte prve reakcije trenera i igrača Dinama nakon sjajne pobjede nad Rosenborgom! Reporter: Zdravko Barišić

Objavljuje 24sata u Srijeda, 21. kolovoza 2019.

Bruno Petković je zabio za 1-0 iz penala nakon što je sam izborio prekršaj unutar šesnaesterca, no trener Bjelica je istaknuo da Bruno to nije trebao pucati.

- Jedna jako dobra utakmica s naše strane, dali smo im minimalan prostor iako su imali tu gredu i nekoliko poluprilika iz prekida pogotovo. Odigrali smo jako dobru utakmicu i stvorili puno šansi. Imamo dobru prednost koja treba biti jako dobro obranjena jer nismo sigurni da smo prošli - rekao je Petković kojeg nije zastrašio promašaj u Budimpešti.

- Iskreno, olakšanje mi je bilo izvoditi jer je u nogometu lijepo što nekoliko dana poslije loše utakmice možete dokazati da ste bolji nego u prošloj utakmici. A sad se idemo malo odmoriti, onda će nam trener i stručni stožer ukazati na pogreške jer imamo dosta vremena da se odmorimo i rekuperiramo prije Trondheima.

Mogli zabiti još

Drugi gol zabio je Mislav Oršić koji se odlično snašao nakon ispucavanja Livakovića i greške gostujuće obrane.

- Imamo lijepu prednost od 2-0, a na početku smo zabili gol i otvorilo nam se. Bilo nam je lakše u drugom dijelu, imali su dvije-tri prilike iz kojih nisu zabili i svi smo zadovoljni. Kod gola malo je skakala lopta, čekao sam da se primiri pa sam zabio. Iz prekida su jako opasni, ali naši obrambeni igrači su to jako dobro riješili - rekao je Oršić, novi hrvatski reprezentativac.

- Poziv u reprezentaciju mi je samo motivacija za dalje, to je ono što cijelo vrijeme čekaš kao nogometaš.

Dani Olmo možda je odigrao svoju posljednju utakmicu na Maksimiru.

- Oni su jako dobra momčad i sigurno će tamo biti još teže. Imamo još 90 minuta i trebamo se boriti. Oni su opasni na kontrama i imaju nekoliko dobrih igrača. Nadam se da ću slušati Ligu prvaka i dalje, a neznam hoće li to biti na Maksimiru. Uživam u svakoj sekundi u kojoj igram za Dinamo - rekao je španjolski reprezentativac.

Kapetana Arijana Ademija danas nije htio gol. Imao je dvije dobre prilike...

- Imali smo dosta šansi, imao sam i ja šansu, bilo je blizu, ali eto... Idemo  dalje, treba nam koncentracija i idemo po prolaz. Tamo neće biti lako, dosta su jaki iz prekida, ali u drugom smo poluvremenu smireno odigrali i utakmicu priveli kraju.

Izet Hajrović večeras je bio nezamjetan, srećom nije se njegovu učinak odrazio na momčad.

- Imamo dobar rezultat za uzvrat, 2-0 sasvim je OK iako smo mogli zabiti barem još dva. Dobro smo se branili, odradili taj defenzivni dio. Znamo da tamo neće biti ista utakmica kao, ali pripremit ćemo se. Bit će dobra atmosfera, kao što je bila u Budimpešti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve