Obavijesti

Sport

Komentari 145

Dinamo s četiri komada iskalio "eurofrustracije" na Istri 1961

Dinamo s četiri komada iskalio "eurofrustracije" na Istri 1961
6

Dinamo je slavio 4-0 na gostovanju u Puli. Za "modre" su protiv Istre zabili Pjaca, Soudani, Fernandes i Andrijašević. Sljedeće kolo Dinamo igra s Rijekom u Zagrebu

VIDEO

Dinamo je sve "eurofrustracije" iskalio na Istri u nedjeljnoj utakmici 17. kola HNL-a. "Modri" su pobijedili 4-0 golovima Marka Pjace, El Soudanija,  Juniora Fernandesa i Franka Andrijaševića na Aldo Drosini. Tako su, barem nakratko, aktualni prvaci iza sebe ostavili očajne nastupe u Europi. 

Marko Pjaca bio je prvo ime utakmice. Igrao je nešto više od 65 minuta, zabio je prvi gol u drugoj minuti, pogodio je prečku i asistirao Soudaniju za 2-0 na početku drugog poluvremena. Junior Fernandes, koji je zamijenio Pjacu, zabio je tek što je ušao u igru. Franko Andrijašević je u sudačkoj nadoknadi zabio za konačnih 4-0.  

Dinamo je dominirao, Istra praktički nije stvorila ozbiljniju šansu. Zoran Mamić je dobio što je najavio, a najavio je da želi pobjedu kako bi iza sebe ostavio razočaravajuće europske nastupe. Dinamo je slavio bez većih problema i s četiri boda više dočekuje Rijeku na Maksimiru u sljedećem kolu.

Mamić: Puno nam znači ova pobjeda

Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Svi igrači koji su danas igrali su bili jako dobri, od prve minute su nametnuli dobar tempo i kombinatoriku po teškom terenu. Zabili smo četiri gola, Istra nijednom nije ugrozila naš gol i drago mi je što izlazimo iz krize, rekao je trener Dinama, prenosi službena stranica. 

- Bili smo vrlo agresivni i čvrsti, nismo im dopuštali niti milimetar prostora, visoko smo izlazili i nisu imali priliku ugroziti nas - kaže Zoran Mamić pa zaključuje: 

- Puno nam znači ova pobjeda uoči derbija koji nas čeka i vjerujem da je ovo najava još boljeg Dinama.

HNL, 17, kolo:

  • Istra - Dinamo 0-4 (Pjaca 2, Soudani 51, Fernandes 70, Andrijašević 90)

UŽIVO

  • 90' + 2' KRAJ UTAKMICE. Dinamo je slavio 4-0 kod Istre golovima Pjace, Soudanija i Fernandesa.
  • 90' + 2' GOOOL! Andrijašević. Dinamo vodi 4-0. Pucao je Andrijašević, lopta je pogodila nekoga u bloku i prevarila domaćeg golmana. Velika sreća za "modre". 
  • 80' Dinamo mirno privodi utakmicu kraju.
  • 70' GOOOL! Junior Fernandes. Tek što je ušao zamijenivši Pjacu, Fernandes je pogodio za 3-0.
  • 60' Dinamo kontrolira utakmica. Nije lako igračima, teren je blatnjav i težak za igru. Više gledamo borbu nego kvalitetan nogomet. Istra je daleko od preokreta protiv borbenog Dinama. 
  • 51' GOOL! Soudani! Dinamo vodi 2-0. Marko Pjaca sjajno je prošao i dao do Alžirca, koji pogađa za povećanje vodstva Dinama.
  • 45' Počelo je drugo poluvrijeme.
  • POLUVRIJEME Nema sudačke nadoknade u prvom poluvremenu. Dinamo vodi 1-0 zahvaljujući boljoj igri, pogotovo u prvih 20-ak minuta, a nakon toga nije bilo većih uzbuđenja na Drosini.
  • 44' Špehar vuče kontru po desnoj strani, traži suigrača na petercu, ali odbija to Dinamova obrana.
  • 38' Prva kakva-takva prilika za Istru u prvom dijelu. Iz slobodnjaka s 25 metara pucao je Blagojević i pogodio živi zid. Dobio je kapetan domaćih popravnu šansu, ali je poslao loptu pokraj gola.
  • 29' Graf nespretno vraća loptu za Drevena, do nje dolazi Soudani i puca s ruba šesnaesterca iskosa, ali odlazi to u vanjski dio mreže. Mogla je Istra potpuno potonuti.
  • 24' Žuti za Pivarića.
  • 22' Pamić već mijenja. Dario Tomić ulazi umjesto Marcela Heistera.
  • 20' Dinamo je uspio zabiti gol u Prvoj ligi nakon 202 minute posta.
  • 17' Opet Pjaca, prečka! Sjajno igra mladi hrvatski reprezentativac u Puli. Pucao je s desetak metara iskosa u padu i gađao rašlje... Lopta se zaustavila na okviru gola.
  • 14' Evo šanse za Dinamo! Pjaca gura loptu u šesnaesterac za Brozovića koji se oslobađa čuvara i traži suprotni kut, ali Gregov mu ulazi u udarac i skreće loptu u korner.
  • 10' Dinamo zasad kontrolira zbivanja na terenu, ali nakon gola je ipak malo stao na loptu.
  • 2' GOOL! Marko Pjaca zabija za vodstvo Dinama! Soudani je sa sredine terena ubacio loptu u šesnaesterac za Pjacu koji je na najbolji način iskoristio priliku u prvih 11 i pogodio suprotni kut iskosa.
  • 1' Počela je utakmica. Na tribinama je nekoliko tisuća ljudi.

Sastavi

  • Istra 1961: Dreven - Horvat, Obšivač, Graf, Heister (od 22' Tomić) - Woon, Blagojević, Jordan, Gregov, Jô - Špehar
  • Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić - Ademi, Brozović, Machado - Soudani, Pjaca, Henríquez
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...