Obavijesti

Sport

Komentari 66

I Dinamo i Hajduk u nastavak sezone ulaze znatno oslabljeni

I Dinamo i Hajduk u nastavak sezone ulaze znatno oslabljeni
6

Dva najbolja hrvatska kluba u zimskom bi prijelaznom roku mogla ostati bez većine prvotimaca. I dok su u Hajduku gotovo svi na prodaju, u Dinamu čiste svlačionicu...

VIDEO

Iako je  ove sezone ušao u Ligu prvaka nakon 12 godina, iako u hrvatskim razmjerima ima svemirski brod, 'modri' bi već u siječnju mogli krenuti u čistku svlačionice, a na ljeto i u stvaranje novog europskog Dinama. Prema svemu sudeći Dinamo će se u siječnju riješiti nekoliko igrača iz prebogate svlačionice. Čini se kako su prvi na popisu za prisilni transfer Morales, Barbarić, Palić i Sylvestr. Na posudbu će pak Puljić, Ademi i Šitum, a  upitna je budućnost i vječnog talenta Andreja Kramarića i uvijek ozlijeđenog Chage. To je već devet igrača, no čini se kako ni tu nije kraj popisu igrača koji uz prave uvjete mogu napustiti Maksimir.

I prije Lige prvaka pričalo se o odlascima Vrsaljka, Badelja, Kovačića i Sammira, a nakon solidnih predstava u LP-u zanimanje europskih klubova probudili su Vida, Ibanez i Kelava. To je sada već gotovo cijela momčad, a pojave li se prave ponude i za ostale koje nismo spomenuli sigurno je da braća Mamić neće previše razmišljati. Dakle, gotovo je cijela momčad na prodaje. Daleko je to od one 'nema prodaje'. Dapače, baš suprotno. Kriza je uhvatila danak i u Maksimiru i ništa nije nemoguće. 

Odu li svi ili samo neki od spomenutih Dinamo će sigurno naći zamjene. Za vjerovati je kako to neće biti ni slično prošlom ljetu kada je cijela momčad ostala na okupu pojačana za dva velika imena kao što su Vida i Šimunić. Ipak, u drugi dio prvenstva Dinamo će ući u solidnom sastavu i za slabašni HNL bi to trebalo biti dovoljno. Na golu ostaje Kelava uz podršku odličnog Lončarića. Sigurno će ostati i stoperski par Tonel i Šimunić, a oporavit će se i Atta. Za očekivati je da se u siječnju neće prodati Vrsaljko i Ibanez pa su i bekovi pokriveni. U vezi sigurno ostaju Leko, Pokrivač, Alispahić i Tomečak, a napad će činiti provjereni trojac Beqiraj, Krstanović i Rukavina. Čini se dovoljno dobro za dvostruku krunu.

Hajduk je, pak, na neslužbenu transfer listu stavio cijelu prvu momčad osim kapetana Andrića. Dakle, blizu odlaska su - svi. Naravno, svi oni koje netko želi. Nedavno je izašla lista onih koji mogu otići, a to su Subašić, Maloča, Veić, Buljat, Miličević, Lendrić, Tomasov, oba Sharbinija, Vukušić, Tičinović, Trebotić, Glumac, Ljubičić, na to su dodani Vuković i Sarić, a Brkljača je sada već bivši.

Eto, Hajduku se sprema veliki remont kao i svake godine. No s obzirom na rezultate koji ne prate uvijek velike ambicije splitskog kluba to je bilo i za očekivati. Najavljuje se samo dolazak odličnog mladog reprezentativca Filipa Ozobića, no zasad je još doista teško reći kako će Hajduk izgledati u drugom dijelu prvenstva. Naravno, sve ovisi o tome zanimaju li uopće ikoga Hajdukovi igrači jer, realno, samo su Vukušić i Subašić vrijedni transfera u jači klub.

Kako god bilo, HNL će ove zime biti jednosmjerna ulica. Odlazaka će, čini se, biti pregršt u oba naša najveća kluba, a novca i ambicija je sve manje pa bi bilo čudo da dođe neko veliko ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou