Sport

Komentari 1

'Dinamo je bio najgori izbor, ali sad se bavim samo Gruzijcima'

'Dinamo je bio najgori izbor, ali sad se bavim samo Gruzijcima'

'Čim sam vam zadnji put rekao kako ne bih volio dobiti Dinamo, odmah sam si pomislio kako je to - to, kako ćemo u Europi sigurno igrati protiv Dinama' kaže nam trener Šerifa Zoran Zekić

Dinamo je saznao svog prvog europskog suparnika u novoj sezoni, "plave" će u 2. pretkolu Lige prvaka dočekati moldavski Šerif ili gruzijski Saburtalo. Moldavci su stari suparnik Dinama, bio bi ovo četvrti europski sraz ove dvije momčadi u posljednjih devet sezona, dok je Gruzijcima ovo prvi izlaz na europsku scenu.

Na klupi Šerifa opet sjedi Zoran Zekić koji je u svom posljednjem mandatu u moldavskom prvaku ispao od Rijeke. A sada bi ga mogao čekati ogled protiv velikog prijatelja Nenada Bjelice.

Posljednji put sa Zekićem smo dulje popričali krajem svibnja, Šerif je tada osvojio nacionalni Kup, a trener moldavskog prvaka nam je kratko poručio:

-  Bih li volio na Dinamo u Europi? Ma ne daj Bože! Nadam se da ćemo biti što dalje od njih, haha.

Danas se opet užarila telefonska linija na relaciji Zagreb - Tiraspol, a Zekić je naš poziv odmah dočekao sa smješkom...

- Čim sam vam zadnji put rekao kako ne bih volio dobiti Dinamo, odmah sam si pomislio kako je to - to, kako ćemo u Europi sigurno igrati protiv Dinama. Evo, i tako je ispalo. Ne treba ni uspoređivati kvalitetu ove dvije momčadi, pa današnji Šerif je slabiji od onoga koji sam vodio u sezoni 2014/15. protiv Rijeke - kaže Zoran Zekić, pa nastavlja:

- Dinamo je za nas daleko najgori izbor, u ždrijebu je bilo puno, ali baš puno lakših suparnika. No, šta je tu je, mi ipak sada idemo razmišljati o Gruzijcima, a tek ćemo se onda baviti Dinamom. Stvarno mi je glupo išta pričati o Dinamu, kada nas prije toga očekuju dvije utakmice s momčadi o kojoj sada - ne znam ništa. Evo, u subotu idem gledati Saburtalo protiv Dinamo Batumija, vidjet ćemo kakva je to momčad."

A kakav je onda današnji Šerif?

- Mi za sada imamo puno nejasnoća u momčadi, vjerujem da će kod nas biti još promjena do početka europske sezone. Opet ponavljam, ne vrijedi mi sada trčati pred rudo, mi moramo proći Gruzijce, sada se bavimo samo njima - završio je Zekić.