Obavijesti

Sport

Komentari 224

Dinamo nakon velike drame zadržao 'nulu' i izbacio Odd!

Dinamo nakon velike drame zadržao 'nulu' i izbacio Odd!
6

Nogometaši Dinama bili su bolji prvo poluvrijeme. Bili su bolji i drugo, ali jednostavno nisu mogli zabiti. Redale su se šanse, ali sve se zakuhalo kada je Olmo dobio crveni u 86. Odd je tada Dinamu stvorio puno muke

VIDEO

Dinamo je u playoffu Europske lige! Modri su u norveškom Skienu uspjeli zadržati 'nulu' protiv Odda i proći ukupnim rezultatom 2-1 u četvrto pretkolo EL-a gdje će biti nositelji. Dinamo je bio puno bolja momčad i trebao je susret riješiti odavno, ali tako to ide kada ne zabiješ pa čupaš kosu zadnjih 15 minuta. Pogotovo kada Dani Olmo glupo zaradi crveni karton u 86. minuti i Dinamo ostane s igračem manje te spašava živu glavu.

Krenulo je loše. Dinamo se nije mogao sastati s loptom prvih 15-20 minuta i sve što je probao izgledalo je kao da se upravo vratio s godišnjeg odmora. No, malo po malo Modri su lijepo zaigrali i do kraja prvog poluvremena stvorili niz prilika. Prvi je kod Dinama konkretno zaprijetio Fernandes u 16. minuti, ali je bio u zaleđu. Odmah zatim zaprijetio je i Hodžić, ali lopta je otišla visoko iznad gola.

BiH napadač imao je još jednu sjajnu priliku nakon što ga je u šansu gurnuo danas najbolji igrač utakmice Junior Fernandes. Nije uspio zabiti iskosa s lijeve strane. Bila je ovo izvanredna prilika za Dinamo.

Do kraja poluvremena prijetili su još Soudani, Fernandes i Hodžić, Ante Ćorić je imao dva udarca s distance, ali ništa nije htjelo u mrežu.

U nastavku je Dinamo nastavio igrati svoju igru, ali prvi je do prilike došao Odd. Riski se sjajno sjurio prema golu Livakovića i opasno pucao pored lijeve stative Dinamova gola. Sigali je jurio za njim, ali ga nije mogao stići. Na svu sreću, igrač norveškog predstavnika pucao je pored gola.

Svi koji su gledali utakmicu primili su se za glavu u 67. minuti nakon što je Dinamov lijevi bek Jan Lecjaks napravio početničku grešku. Sam samcat je bio s loptom, mogao ju je izbiti gdje je htio, ali on ju je išao vraćati prsima Livakoviću. Iza njega je bio Riski, koji je tukao izravno u Livakovića i Dinamo samo ludom srećom nije primio gol.

U 79. minuti zaprijetio je Soudani. Kapetan Antolić proigrao ga je okomitom loptom, Alžirac je cimnuo ulijevo i svojom ljevicom gađao gornji desni kut, ali je zamalo promašio. 

Odmah u idućem napadu Dinamo je opet imao fenomenalnu priliku. Olmo je išao prema petercu s desnog krila i umjesto da je poslužio Gojaka koji je čeka, odlučio je pucati i pogodio je vanjski dio mreže. Sebičan potez Španjolca.

Dinamo je u 81. minuti pogodio stativu nakon što je Fernandes tukao glavom, a u 86. minuti Olmo je napravio glup potez. S poda je udario po nogama Ruuda i zaradio drugi žuti karton. Iz tog faula tukao je jedan igrač Odda glavom i gađao gornji lijevi kut, ali na svu sreću nije zabio! Bilo je to iznimno opasno.

Zadnjih desetak minuta vladala je potpuna opsada ispred gola Dinama, ali na kraju je Dinamo ipak uspio proći. Sutra će od 13 sati biti nositelj u ždrijebu za 4. pretkolo Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 224
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
UŽIVO Real - Bayern 1-1: GOOL! Joselu izjednačio u 87. minuti
LIGA PRVAKA UŽIVO

UŽIVO Real - Bayern 1-1: GOOL! Joselu izjednačio u 87. minuti

Musiala je osvojio loptu i dodao Kaneu, koji je sjajnom dubinskom loptom odigrao za Daviesa, a kanadski reprezentativac namjestio se na desnu nogu i poslao nezaustavljiv projektil u mrežu. Lunin tu nije pogao ništa