Sport

Komentari 101

Dinamo je pokušao, ali ne ide: Kastrati neće moći u Moldaviju!

Dinamo je pokušao, ali ne ide: Kastrati neće moći u Moldaviju!

Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve. GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga, poručili su iz zagrebačkog kluba

Nakon što se otkrilo kako će Dinamo igrati s moldavskim Šerifom, stigla je i jedna loša vijest.

Pošto tamošnja vlast ne priznaje Kosovo kao državu, nogometaš Dinama Lirim Kastrati ne kao državljanin Kosova ne može dobiti vizu za ulazak u zemlju, a samim time ne može sudjelovati u gostujućoj utakmici između Šerifa i Dinama.

Dinamo je usprkos tom problemu pokušao doći do vize, no iz kluba su sad obavijestili javnost kako su im napori bili uzaludni:

- Nakon intenzivnih kontakata kluba s Hrvatskim nogometnim savezom i Uefom, u nedjelju smo dobili odgovor da moldavska država ne može odobriti ulazak igrača Lirima Kastratija u Moldaviju. GNK Dinamo izražava žaljenje zbog toga što igrač prve momčadi nije dobio pozitivan odgovor u kontekstu putovanja u Moldaviju kao igrač GNK Dinamo na službenu utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka te što angažman HNS-a te Uefe kao krovne europske nogometne organizacije također nije rezultirao pozitivnim odgovorom. Igrač Dinama nažalost zbog političkih razloga nije dobio mogućnost doći u priliku realizirati svoje sportske ciljeve.

Ipak, iz kluba su se zahvalili HNS-u, Uefi te Moldavskom nogometnom savezu na uloženom trudu.

Najčitaniji članci