Obavijesti

Sport

Komentari 278

Dinamo je privatiziran! Mamić: Možda me opet uhite za Božić

Dinamo je privatiziran! Mamić: Možda me opet uhite za Božić
7

Pa i predsjednik Mirko Barišić je danas bio u Uskoku, a nemojte se iznenaditi ako mi za Božić opet prijeti zatvaranje, rekao je Dinamov savjetnik Zdravko Mamić na skupštini

VIDEO

U Maksimiru je održana još jedna godišnja redovita Skupština GNK Dinamo gdje se raspravljalo o učinjenim u 2017. godini. Na Skupštini je nazočilo 61 od 80 članova, kvorum je ispunjen pa su sve odluke pravovaljane...

- U ožujku 2017. smo na Skupštini, pričali o planovima; sportskim planovima. Nažalost, sportske planove nismo ostvarili, nakon 11 godina dominacije Dinamo nije bio prvak, izgubili smo i finale Kupa. Puno se toga događalo tijekom ljeta, mijenjali smo trenera neposredno prije početka sezone, zahvalili smo se nekim igračima, drugima nismo produljili ugovore. Cilj nam je vraćanje titule u Maksimir, svima pokazati tko je gazda u hrvatskom nogometu, a to smo u zadnjih šest mjeseci pokazali - rekao je direktor Dinama Tomislav Svetina pa nastavio:

- Nismo uspjeli u Europi, to je točka na naše sportske neuspjehe u 2017. godini. Nikome u delegaciji nije bilo lako poslije tog ispadanja u Albaniji, navikli smo igrati grupnu fazu europskih natjecanja, a sada došli u situaciju da europsku jesen gledamo na televiziji. Nismo izgubili glavu, niti odustali od primarnog cilja, želimo naslov prvaka. Imamo mlade igrače, ali o njima će se još dugo pisati. Možemo biti privilegirani što neke od njih možemo gledati na našim terenima.

Ćorić: Sve se promijenilo nakon Skënderbeua! Zar sam ja kriv?
Ćorić: Sve se promijenilo nakon Skënderbeua! Zar sam ja kriv?

- Europa nije bila uspješna, ali u domaćem prvenstvu ne pamtim ovakvu dominaciju. Uvjerljivo bježimo svojim konkurentima, afirmirali smo mlade igrače. Ponosni smo i na našu drugu momčad koja je uvjerljivo vodeća u Drugoj ligi, to je značajan uspjeh, bez obzira što oni ne mogu u ligu više. Dinamo je prepoznat po radu s mladima, po svim parametrima tu smo među prva tri u Europi. A razinu kvalitete tu ćemo još pojačati rad. U svim kategorijama osim juniora smo uvjerljivo prvi.

- Zadovoljno zaključujemo sezonu. Interes nam je izdominirati do kraja sezone, svim dokazati da se ono lani (gubitak naslova) dogodilo sada i tko zna kada. Naučili smo na nekim greškama. Puno puta su nam rekli 'dobro je za hrvatski nogomet da Rijeka bude prvak'. Ne, slažem se s time. Dobro je za hrvatski nogomet da najbolja momčad bude prvak, a to je lani doista bila Rijeka. Sada smo mi. Na proljeće je cilj potpuna afirmacija mladih igrača, želimo stvoriti momčad da pokuša izboriti Ligu prvaka po novom sustavu - završio je Tomislav Svetina.

O financijama je pričao financijski direktor Matej Škegro...

- Naši rashodi u 2017. godini bili su 326 milijuna kuna, dok su prihodi bili 221 milijun kuna. A tih 103 milijuna kuna minut pokrit ćemo iz viška iz 2016. godine, imamo i kredit prema Eerste banci koji planiramo zatvoriti do listopada 2018. godine. Velika većina prihoda došla nam je od prodaja Brozovića i Roga koji su u svom klubovima ranije bili na posudbi, te od transfera Pivarića i Fernandesa. Planirani rashodi za 2018. godinu iznose 266 milijuna kuna, dok su planirani prihodi 279 milijuna kuna. Jasno je da planiramo blagi plus, a nama čak 91% prihoda dolazi iz inozemstva. Od prodaje igrača ili Uefe.

Barić: Drago mi je da je Danijel Olmić odlučio postati 'Hrvat'...
Barić: Drago mi je da je Danijel Olmić odlučio postati 'Hrvat'...

Tomislav Svetina pohvalio se kako je iu Dinamu završen proces privatizacije...

- Da, konačno je završen taj proces. Naš elaborat je predan na Povjerenstvo koje o tome odlučuje i HNS, a radila ga je vodeća revizorska kuća u svijetu. U skladu sa Zakonom o sportu. Sve je napravljeno po željama Povjerenstva. Dinamo bi u sljedeću sezonu trebao krenuti kao š.d.d., a temeljni kapital Dinama procijenjen je na 210 milijuna kuna. Postupak preoblikovanja ide kroz pet krugova. Ovo je jako bitno, to je povijesni trenutak za klub. S takvim temeljnim kapitalom i novcem Dinamo može biti konkurentniji u Europi, mislim da će ovo biti prekretnica u radu našega kluba. Ovo je ekskluziva. Ovo nije preoblikovanje kao ono od Hajduka; mi ostvarujemo velike prihode, dok su Hajduk i drugi to radili zbog velikih klubova. I na tržištu se Dinamo i Hajduk ne mogu usporediti. Siguran sam da ćemo imati ozbiljne kupce pa da to neće završiti kao kod Hajduka - poručio je Svetina.

Za kraj se očekivano javio Zdravko Mamić...

- Znate da mi se stavljaju inkriminacije s početkom iz 2004. godine, a te inkriminacije mogu objesiti 'mačku o rep'. Jedan se postupak vodi protiv mene, uskoro će krenuti i drugi. A budite sigurni da nijedna lipa nije otišla iz Dinama. Priča se kako sam oštetio Dinamo, a državni proračun nije oštećen niti za jednu lipu. Pa ako nije Dinamo oštećen pa nisu niti državni organi, a nitko ne traži nadoknadu - o čemu se radi? - rekao je Zdravko Mamić pa dodao:

Pletikosa: Teško je kritizirati Dinamo, ali previše su statični
Pletikosa: Teško je kritizirati Dinamo, ali previše su statični

- Danas sam bio s devet odvjetnika, koji mi kažu kako moj slučaj u Osijeku državu košta 10-ak milijuna kuna. Pa skoro sam opao sa stolice, a to je vaš novac, novac poreznih obveznika. Danas je u USKOK-u bio i predsjednik Barišić jer je navodno pronađen nekakav račun koji je 2002. godine otvoren u Austriji, a mi tada nismo ni bili u klubu. Dinamo je tada bio i dioničko društvo i Udruga građana. I tada se četiri hrvatska kluba (Dinamo, Hajduk, Osijek, Rijeka) remetilo za milijardu kuna duga.

- Pa mi smo 2004. godine završili u stečaju, sigurno ne zato jer smo kao klub bili uspješni. A tada je i Bog digao ruke od Dinama, to su stvari bivših Uprava. Predsjednik Barišić je sa svojom Upravom vratio preko 100 milijuna nekadašnjih njemačkih maraka duga. Uvijek se u nogometu barata mojim imenom pa ja sam kriv i za vremensku prognozu. Može se posegnuti da mi za Božić opet prijeti zatvaranje pa nemojte biti iznenađeni ako se to opet dogodi. Ali, vjerujte mi, lani su me malo uhvatili na spavanju, ali sada će Dinamo opet biti prvak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu