Obavijesti

Sport

Komentari 47

Pletikosa: Teško je kritizirati Dinamo, ali previše su statični

Pletikosa: Teško je kritizirati Dinamo, ali previše su statični
1

Nejasno mi je zašto je Mario Tokić uopće dobio otkaz. Nije to bilo toliko drastično, taj poraz protiv Cibalije. Igrali su jako dobro neki mladi igrači i napredovali, rekao je bivši reprezentativac

VIDEO

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Stipe Pletikosa osvrnuo se stručnim komentarima na proteklo kolo HNL-a u emisiji Stadion Hrvatske televizije.

Punčec je trebao dobiti crveni, Cibaliju su oštetili u Zaprešiću
Punčec je trebao dobiti crveni, Cibaliju su oštetili u Zaprešiću

Hajduk je slavio kod Lokomotive 2-0 i s novim trenerom Željkom Kopićem igra sve bolje.

- Raduje me što u svakom trenutku Kopić čvrsto stoji na zemlji. Svjestan je da se igra može unaprijediti, ali teško se od njega može očekivati da napravi neke drastične rezove i podigne razinu igre. Međutim odradio je to fenomenalno i u zimskoj pauzi može napraviti momčad po svom guštu kako bi Hajduk izgledao još bolje - kazao je Pletikosa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Moglo je biti frke za Splićane da je Ivan Šunjić u 92. minuti zabio veliku šansu kad je Lokomotiva imala čak dva igrača manje.

- Nije pitanje trenera, nego igrača i volje želiš li odraditi taj trenutak u 92. minuti kad imaš dva igrača više želiš li odraditi taj povratni sprint i ne dopustiti da primiš gol - komentirao je Plete.

Sretni Hajduk: Dobili 2-0, ali Lokosi ih umalo šokirali u 93'
Sretni Hajduk: Dobili 2-0, ali Lokosi ih umalo šokirali u 93'

Hajduk ima problem što pada u završnici utakmice.

- Dobar je to pokazatelj igre jer se radi o situacijama nakon 60. minute kad Hajduk nema snagu završiti utakmicu na kvalitetan način. Taj problem fizičke komponente je prisutan u njihovoj igri i to treba popraviti.

Stipe je prokomentirao i određene Kopićeve taktičke poteze.

- Promijenio je sustav, zaigrao je s tri u sredini i napadu, četiri u sredini. Ali svidjela mi se izmjena u 61. minuti, izbacio je Savvasa, a ubacio Almeidu, što je rezultiralo golom za Hajduk. Hajduk je jako dobro, s četiri igrača, popunio protivnički šesnaesterac i tako se otvorio Ohandzi prostor kojega je izvanredno iskoristio.

Lokomotiva je protiv Hajduka zaigrala s novim trenerom Draženkom Prskalom nakon iznenađujućeg otkaza Mariju Tokiću.

- Nejasno mi je zašto je Mario Tokić uopće dobio otkaz. Nije to bilo toliko drastično, taj poraz protiv Cibalije. Igrali su jako dobro neki igrači i napredovali, Majer, Ivanušec, Šunjić, koji je bio izvanredan, i Karačić. Nije mi izgledalo da nisu igrali dopadljivo. Bodovno su bili jako dobri, a on je razvijao mlade igrače, što bi i trebao biti cilj Lokomotive. Zbilja mi je ta odluka nejasna - komentirao je Pletikosa.

Rijeka je pobijedila Slaven Belupo na Rujevici 2-0, što joj je prva domaća prvenstvena pobjeda nakon čak tri mjeseca.

- Mislim da je Keku bilo jako važno, s aspekta utakmice protiv Milana, potvrditi pobjedu protiv Slaven Belupa, što je i učinio. S razlogom se učinio na promjenu sustava, što i nije karakteristično za njega. Trebaju se sad koncentrirati na utakmicu Kupa protiv Intera - rekao je Pletikosa.

Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u
Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u

A ta će se utakmica, čini se, igrati u Rijeci umjesto u Zaprešiću.

- To je interesantno. Radi se o travnjaku koji je jako natopljen vodom i prava je šteta što ljubitelji Intera, koji igra fenomenalno i na petom je mjestu s 26 bodova, možda neće imati priliku vidjeti svoju momčad kako se bori za polufinale Kupa.

Osijek je zadržao drugo mjesto na ljestvici domaćom pobjedom nad Rudešom 3-0.

- Naišao sam na jedan detalj koji otkriva puno o filozofiji trenera i njegovu radu. U drugim poluvremenima svojih utakmica postigli su triput više golova. To je jako bitna stavka njegove igre jer želi reći da ta njegova koncentracija i fizička sprema na visokom nivou i Zoran Zekić tu radi jako dobar posao - kaže Pletikosa i dodaje:

Slavonski Ronaldo! Bočkaj opet pogodio, Osijek srušio Rudeš...
Slavonski Ronaldo! Bočkaj opet pogodio, Osijek srušio Rudeš...

- To je pitanje karaktera, znam Zorana kad smo skupa dijelili svlačionicu u reprezentaciji. On je jako karakteran čovjek koji je dao samopouzdanje momčadi. Znamo da im je jako malo nedostajalo da uđu u Europsku ligu.

Dinamo je na Maksimiru razbio Istru 5-1, ali tko zna što bi bilo da Livaković nije briljantno obranio udarac Jelavića kod vodstva 2-1 za "modre"...

'Danijel Olmić' je briljirao: Iako nije zabio, on je igrač utakmice
'Danijel Olmić' je briljirao: Iako nije zabio, on je igrač utakmice

- Kad u 19 utakmica uzmeš 14 pobjeda i pet remija, teško je nekoga kritizirati jer rezultat ti govori sve. Ali dojam je da su u nekim situacijama prestatični, da njihova tri igrača koja su naprijed jako malo rade, uz izuzetak Olma i Soudanija. Olmo je postao jedan od ključnih igrača Dinama i, da nije bilo one fantastične reakcije Livakovića, ne znam kako bi utakmica završila. Dinamo je bio uvjeren da će privesti utakmicu kraju, a Istra se digla nakon pobjede protiv Rudeša - kazao je Pletikosa i prokomentirao ždrijeb osmine finala Lige prvaka:

- Najljepše bi bilo uzeti avion i proputovati te utakmice. To je ono što svi čekamo jer grupna faza bila je zagrijavanje, a sad nas čeka ono pravo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka