Obavijesti

Sport

Komentari 41

Dinamo je slavio protiv Intera, ali bila je to večer za zaborav

Dinamo je slavio protiv Intera, ali bila je to večer za zaborav
9

Jurčić je najavio kako, iako u prvoj utakmici HNL-a neće startati s prvom postavom, ni najmanje ne podcjenjuje Inter. 'Modri' su slavili 2-0, a zabili su Kovačić i Rukavina

VIDEO

Krunoslav Jurčić već je na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavio kako Dinamo, usprkos odluci da odmori nekolicinu standardnih igrača, ozbiljno shvaća početak domaćeg prvenstva te kako ni najmanje neće podcijeniti Inter iz Zaprešića.

Iako je najavio da neće startati s najjačom postavom, Dinamo je za otvaranje sezone definitivno dobio momčad koja je prošle godine bila najugodnije iznenađenje, no 'Div iz predgrađa' protiv ' modrih' na Maksimiru danas nije slavio.

Drago mi je zbog gola Rukavine, priznao je Jurčić

Inter je u novu sezonu ponovno ušao s najjačim adutom, trenerom Ilijom Lončarevićem na klupi. Nema sumnje da je upravo on u onoj prošloj prilično potpomogao uspjehu svoje momčadi koju je doveo do petog mjesta na tablici. Ipak, za novu sezonu Lončarević više nema na raspolaganju Aleksandra Trajkovskog koji je otišao u Belgijski Waregen te Marija Grgurovića koji je karijeru nastavio u Litvi.

Čini se da se odlazak dvojice igrača osjetio jer Inter na Maksimiru nije najblistavije započeo sezonu. Dovođenje novih igrača, Gorana Gančevića, Luke Batura, Filipa Ščrbeca i Sandra Ugrina protiv Dinama danas očito nije bilo dovoljno. Domaćin s Maksimira slavio je s dva gola. 

Da sam bolje centrirao sigurno bi uvjerljivije pobijedili, Ivan Tomečak

Inter je odigrao više od 10 pripremnih utakmica, slaveći i protiv prvoligaša Karlovca, Lokomotive i Cibalije, ali večeras na Maksimiru nije bio te sreće. Golovi Matea Kovačića i Ante Rukavine ovog su puta zaustavili 'žute' . Iako u sastavu, pa čak ni na klupi nije bilo ni Ibaneza ni Leke, a Krstanović i Sammir su bili među pričuvama Dinamo se pokazao dovoljno kvalitetna momčad da i s ovako izmijenjenim sastavom može uči u utakmicu i odnijeti sva tri boda.

- Ne volim pričao o igračima individualno, ali Kovačić i Rukavina zabili su gol i spasili utakmicu pa je generalni ishod pozitivan - odgovorio je kratko Jurčić na pitanja oko igrača koji inače ne ulaze u standardnu postavu.

Na samom početku prvog poluvremena pomlađena momčad Dinama s Vrsaljkom  i Kovačiće u sastavu nije djelovala previše opasno, no čim su 'modri' pojačali tempo počele su se nizati prilike. Najopasniji se pokazao Fatos Beqiraj, no prvi je pogodak Dinama stigao iz akcije Ante Rukavine koji je obavio veći dio posla, a Mateo Kovačić je loptu samo morao pospremiti u mrežu.

No u drugom, kišnom poluvremenu, Dinamo je i ovako malobrojna publika od svega dvije tisuće gledatelja pomalo ostavila na cjedilu. Inter je zaredao nekoliko dobrih prilika i pritisnuo hrvatskog prvaka koji je nešto ležernije ušao u nastavak susreta. Osrednja igra, ali i itekako loše vrijeme u drugom poluvremenu nagnali su navijače da napuste tribine. 

Bio je potreban Tomečak i nekoliko njegovih akcija kako bi igrači Dinama ponovno pridobili naklonost tribina i zaslužili skandiranje.

Čini se da ni trener Jurčić nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi u nastavku jer u igru uveo Sammira koji je u dva dodira s loptom odmah stvorio dvije dobre prilike. Upravo je Brazilac bio zaslužan  za drugi gol Dinama, uposlivši Rukavinu koji je po drugi puta zatresao mrežu golmana Zaprešića Santinija.

Sve osim pobjede je za zaborav, bio je itekako kritičan trener 'modrih'

- Bila je jako teška utakmica, puno teža od onakve kakvu smo očekivali. Inter je doista bio dobar  - priznao je Ante Rukavina, jedan od strijelaca na utakmici.

Dinamo je nakon europskih upisao i prvu prvenstvenu pobjedu. 'Modri' mogu biti zadovoljni početkom sezone, formom i igrom koju su do sada pokazali. 

- Najvažnije je bilo dobiti na startu. Zadovoljan sam kako sam igrao samo da sam još malo bolje centrirao sigurno bi uvjerljivije pobijedili - bio je ipak kritičan Ivan Tomečak.

- Osim pobjede sve ostalo je za zaborav. Ovo je još jedan dokaz  koliko je pristup važan. Bez obzira na talent i kvalitetu to ništa ne znači. Ako ne uđeš u utakmicu na pravi način onda to izgleda kao danas - nije skrivao razočaranje nastupom Dinama trener Jurčić.

Inter nas je razbio u duelu. Rasturili su nas i to mnogo govori o pristupu, nije bio zadovoljan Kruno Jurčić

- Ako nešto mogu izdvojiti onda je to  gol Rukavine za kojeg mi je izrazito drago da je zabio - našao je jedan pozitivan aspekt u današnjem susretu Jurčić.

Nema sumnje da se nakon početnog zamaha od Dinama očekivao uvjerljiviji nastup. Sada je na 'modrima' da poprave dojam i u srijedu protiv Helsinkija u europskoj utakmici te Cibalije u drugom kolu domaćeg prvenstva već idućeg vikenda odigraju itekako bolje..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu