Obavijesti

Sport

Komentari 28

Dinamo konačno nije dobio gol, bod i nije loš rezultat, ali brine igra bez prilike do isključenja...

Dinamo konačno nije dobio gol, bod i nije loš rezultat, ali brine igra bez prilike do isključenja...
3

Joško Gvardiol pokazao je da može igrati na visokoj razini i kao lijevi bek, dok Kristijanu Jakiću ne treba suditi prema prvoj slabijoj utakmici u modrom dresu. Taj dečko vrijedi, to će ubrzo i dokazati...

VIDEO

Dinamo je remijem (0-0) protiv Feyenoorda otvorio grupnu fazu Europske lige. Zoran Mamić iznenadio je mnoge s početnim sastavom, 'modri' su zaigrali u 4-2-3-1 sustavu, Gvardiol se pomalo neočekivano našao na lijevom beku, a Petković završio na klupi. Zagrepčani nisu dobro otvorili utakmicu, Nizozemci su bili bolji, promašili i penal (Livaković obranio pokušaj Berghuisa), a na koncu je 'nula' i realan ishod dvoboja...

Pokretanje videa...

Trening Dinama na Hitrec Kacijanu 02:27

Pozitivne stvari

1. Dinamo konačno nije primio gol

Zagrepčani su konačno prekinuli crni niz od devet uzastopnih utakmica u kojima su primili gol. I to ponajviše - Dominiku Livakoviću. Dinamo je proteklih tjedana imao velikih problema u zadnjoj liniji, 'modrima' su zabijali čak Ferdinandovac i Flora. I sada kada je najviše trebalo, na otvaranju Europske lige, Dinamo je uspio sačuvati svoju mrežu čistom.

Dominik Livaković je već u 7. minuti obranio pokušaj Berghuisa s bijele točke, no hrvatski reprezentativac je tijekom cijelog dvoboja ulijevao povjerenje svojim suigračima. Stojanović i Gvardiol nisu imali (pre)velikih problema sa svojim čuvarima na bočnim pozicijama, dok su stoperi Theophile i Lauritsen rasli kroz utakmicu. Dinamu su tako u devet dvoboja zaredom zabijali Cluj, Osijek, Hajduk, Ferencvaros, Slaven Belupo, Ferdinandovac, Flora, Varaždin i Gorica, ali eto, ne i Feyenoord. 

2. Gvardiol odličan i na lijevom beku

Joško Gvardiol za mnoge je bio iznenađenje u početnom sastavu Dinama. I još na poziciji lijevog beka. Zoran Mamić mladom je 'wunderkindu' dao priliku ispred iskusnog Leovca i napravio dobar potez. Joško Gvardiol pružio je dojmljivu predstavu, igrao u oba smjera, a tijekom prvoga dijela čak i preuzimao odgovornost, pa započinjao i vukao Dinamove akcije po lijevoj strani.

Istina, Joško Gvardiol je u mlađim kategorijama Dinama dugi niz godina bio lijevi bek, ali u Dinamu se isprofilirao kao stoper. Odlični stoper što su prepoznali i čelnici mnogih europskih klubova, pa je Gvardiol već riješio pitanje klupske budućnosti (potpisao za Leipzig). A njegovom jučerašnjom partijom zasigurno će biti zadovoljni i u Njemačkoj, svjesni kako su u Maksimiru uhvatili 'pravog kapitalca'. 

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

3. Bod daje nadu za europsko proljeće

U Dinamo možda i ne mogu biti zadovoljni ukupnim dojmom, ali rezultat (remi protiv Feyenoorda) nije loš, dapače. Hrvatski prvak je ovim bodom napravio malen korak prema nokaut-fazi Europske lige, a 'modrima' u prilog ide i rezultat iz druge utakmice skupine u kojoj su Wolfsberger i CSKA Moskva remizirali u Austriji. Tako da ovaj bod djeluje zadovoljavajuće.

No, još bitnija je činjenica kako je Dinamo do boda stigao uz dosta problema u samoj prezentaciji, barem do perioda kada su gosti ostali s igračem manje. Odmah poslije ždrijeba Europske lige, računica u Maksimiru je bila jasna, dvaput pobijediti Wolfsberger, pa 'nešto pokupiti' protiv Feyenoorda i CSKA Moskve. Naravno, nitko neće biti oduševljen jednim bodom, ali u konačnoj računici - to nikako nije loš rezultat. 

Negativne stvari

1. Prilično loša izvedba Kristijana Jakića

Kristijan Jakić u ubodnom je dijelu sezone bio velika snaga Dinama, igrač u kojeg Zoran Mamić ima puno povjerenje. I to s razlogom, Jakić je (nemojte mu suditi po ovoj utakmici) sjajan nogometa, moderni 'box to box' veznjak, igrač koji radi cijelu utakmicu u oba smjera. Ali, u uvodnim minutama protiv Nizozemaca, 23-godišnji Jakić se 'pogubio', skrivio penal, pa poslije toga još dodatno izgubio samopouzdanje.

Zoran Mamić nije ga, iako je o tome razmišljao, vadio iz igre već u prvom dijelu, već tek u nastavu. Kristijan Jakić imao je loših taktičkih postavljanja, dosta pogrešaka u predaji lopte, jednostavno nije to bio njegov dan. A budite sigurni, on će u nastavku sezone, pa i na europskoj sceni biti puno bolji. Pa tako i Jakiću ovoga puta treba 'progledati kroz prste', njegov je dolazak u Maksimiru bio sjajna odluka. To će i pokazati vrijeme.    

2. Izostale energija i agresija, muke s napadom

Dinamo je od samog starta u utakmicu krenuo preplašeno, nisu 'modri' zaigrali otvorenog garda, na sve ili ništa. Puno se taktiziralo, u veznom redu nije bilo potrebne energije, izostala je i agresija 'modrih' igrača. Nogometaši Feyenoorda tu su se onda potpuno razmahali, često bili pred Dinamovim vratima. Zagrepčani nisu izlazili u visoki presing, već se povukli 'u krilo', čekali prilike iz kontranapada.

No, problema je bilo i u napadu. Dinamo u 73. minute (do isključenja Senesija) nije napravio niti jednu ozbiljniju priliku, nije imao niti jedan zicer pred gostujućim vratima. I to je problem. Da, Oršić je jednom zamalo matirao Bijlowa, ali bio bi to slučajan pogodak kojeg bi 'modri 99' zabio gotovo s aut-linije. Dinamo je dobio 'krila' tek s igračem više, tu postao hrabar, počeo jurišati po pobjedu. Ali, prekasno...

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

3. Novi problemi s ozljedom Marija Gavranovića

Zoran Mamić poslije utakmice je na press-konferenciji potvrdio kako je u drugom dijelu Marija Gavranovića iz igre povukao zbog ozljede. Šteta, iskusni napadač igra u sjajnoj formi, u listopadu se već ozbiljno nazabijao. I poentirao protiv Hrvatske, Njemačke i Gorice. I sada ga je, po drugi put u kratkom periodu, zaustavila ozljeda. Protiv Flore je morao iz igre zbog potresa mozga, sada zbog lakše ozljede mišića.

A trener Dinama imao je potpuno drugačiji plan, u nastavku po gol krenuti s Petkovićem i Gavranovićem u tandemu, tako krenuti po sva tri boda. No, Mario Gavranović napustio je igru, pa je Dinamo utakmicu završio s jednim centralnim napadačem, te visoko postavljenim krilima. Zoran Mamić kasnije je poručio kako je Gavranovića više vadio zbog predostrožnosti, ne želeći švicarskog napadača izgubiti na dulji period. Pametno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja