Obavijesti

Sport

Komentari 20

Dinamo: Mateo, pokaži svijetu kakav si igrač, a onda, jednog dana, 'zaokružimo' ovu priču

Dinamo: Mateo, pokaži svijetu kakav si igrač, a onda, jednog dana, 'zaokružimo' ovu priču

Lijep osjećaj, obožavam Maksimir, tu sam došao s 12 godina, vratile su mi se neke emocije. Teško je sada to reći, ali naravno da bih volio jednog dana se vratiti, rekao je Kovačić

VIDEO

Kao veliki talent se prije 12 godina pojavio u prvoj momčadi Dinama i impresionirao sve. Iz svakog njegovog poteza vidjelo se zašto je najveći talent hrvatskog nogometa, a stručnjaci su ga vidjeli kao jednog od najboljih veznjaka svijeta koji bere trofeje u budućnosti u najvećim svjetskim klubovima. Navijači na Maksimiru nisu mogli dugo uživati u nogometnoj čaroliji jer već je na zimu 2013. godine, praktički kao dječak, otišao u Inter. Uz želju da se jednog dana vrati u svoj dom.

Pokretanje videa...

real madrid 00:47

Dinamo, Inter, Real Madrid, Chelsea i Manchester City, kao nastavak veličanstvenog slijeda jedne čudesne karijere. Mateo Kovačić sljedeće četiri godine nosit će dres europskog prvaka. S 29 godina jedan je od najboljih veznjaka na svijetu, ali mnogi vjeruju da će trenerski mag Pep Guardiola još dodatno izbrusiti njegove vještine i dati mu onaj posebni začin koji kao da mu fali da dostigne još veće visine koje su mu prognozirali na početku karijere. 

Na velikom transferu čestitao mu je i njegov klub Dinamo. Uz jednu posebnu želju.

- Veliki Mateo Kovačić! Pogled na karijeru našeg Matea govori sve… Uz to, uspjeh koji ostvaruje s reprezentacijom znak je već sad sjajne karijere. Dragi Mateo želimo ti puno sreće i uspjeha u novom klubu! Pokaži do kraja cijelom svijetu o kakvoj osobi i igraču se radi, a onda, jednog dana, 'zaokružimo' ovu priču' - piše u objavi.

Bio bi to savršen kraj jedne karijere prožete trofejima. Otplesati posljednji ples na svome Maksimiru. No, daleko je taj trenutak, ali i sam Kova je, prilikom gostovanja sa Chelseajem u Ligi prvaka, priznao kako bi se volio vratiti jednog dana. 

- Lijep osjećaj, obožavam Maksimir, tu sam došao s 12 godina, vratile su mi se neke emocije i jako mi je drago vidjeti neke ljude. Malo je bilo čudno jer su mi i moji najbliži rekli da im je drago što je Dinamo pobijedio, ali bili su i tužni zbog mene. Teško je sada to reći, ali naravno da bih volio jednog dana se vratiti - rekao je Kovačić.

Kijev: Liga prvaka, skupina A,  2. kolo, FC Dynamo Kijev - GNK Dinamo

Sada mu predstoji dokazati se u prvaku Europe, ustaliti se u prvoj momčadi i nastaviti s berbom trofeja pod palicom Pepa Guardiole. U njemu je još barem šest godina vrhunskog nogometa, možda i više ako nadmaši uzora Luku, a onda, tko zna, možda ovaj virtuoz opet jednog dana zaigra u najdražem dresu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj
'GRADILIŠTE' U MADRIDU

Evo koja će biti Modrićeva uloga sljedeće sezone i kako će Real izgledati: Mbappé će čekati broj

Luka već neko vrijeme odgaja Ardu Gülera (19). Turčin je u španjolskog prvaka došao ljetos za 20 milijuna eura iz Fenerbahčea i dobiva sve više minuta. U sezoni 24/25. preuzet će veći dio Modrićevih minuta

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti