Obavijesti

Sport

Komentari 211

Villarreal Dinamu zabio 'tricu', Brugge 'modrima' vratio nadu!

Villarreal Dinamu zabio 'tricu', Brugge 'modrima' vratio nadu!
11

Završila je utakmica 5. kola Dinama i Villarreala. Španjolci su slavili golovima Rubena i Rossija (2). U drugoj je utakmici Club Brugge izvukao bod protiv PAOK-a

VIDEO

Razlika u kvaliteti bila je velika. Da nije bilo Kelave stradali bismo i teže, rekao je nakon 3-0 poraza od Villarreala Dinamov kapetan Igor Bišćan. 

- No imali smo sreće s rezultatom u Grčkoj. Sad nam bilo kakva pobjeda omogućuje prolaz. Da smo zabili na početku možda bi se utakmica razvijala u drugom smjeru, no teško, jer puno su kvalitetniji. Ovo moramo što prije zaboraviti - rekao je nakon utakmice Bišćan koji zbog crvenog kartona neće biti na raspolaganju Vahi u posljednjem kolu.

Kelava nas je spasio od potpune katastrofe, rekao je Igor Bišćan nakon utakmice

A Dinamo je krenuo u Španjolsku pokušati.

- Oni su Barcelona u malom - rekao je Vaha Halilhodžić uoči puta. Svi su hvalili treću momčad Primere, krenulo se s izjavama tipa "idemo pokušati pa što bude". Baš je tako i bilo. Dinamo je samo pokušao, a da je bilo malo više sreće, mogli su "modri" proći daleko bolje. 

Villarreal je slavio 3-0 golovima Rossija (2) i Rubena. No prvo poluvrijeme je ono što navijačima Dinama daje nadu. Igrali su momci Vahida Halilhodžića ravnopravno s trećom momčadi španjolske Primere.

Ono što je Fatos Beqiraj promašio na početku utakmice zaista se rijetko viđa. Badelj je sjajno prošao, Beqiraj je bio na pola metra od gola i samo je trebao podmetnuti nogu. No promašio je crnogorski napadač cijelu loptu. Napad prije toga Tonel je pucao i pogodio stativu. Uslijedila je kazna. Kelava je nespretno zakačio Rubena koji je već predao loptu Bišćanu, no njemački sudac Manuel Gräfe pokazao je na bijelu točku.  

Imali smo sreće zbog rezultata u Grčkoj. Sad nam treba bilo kakva pobjeda protiv PAOK-a na Maksimiru, dodao je Bišćan

Rossi je sigurno zabio za 1-0 u 25. minuti. A tri minute nakon toga Villarreal je prvi put zapucao prema golu Dinama! Odlično su "modri" stajali na terenu, no pokazali su da su još "zeleni". Onakav zicer jednostavno mora biti gol. Prvi dio završio je bez većih uzbuđenja. Dinamo je bio odličan, a gubio je. Tako igraju velike momčadi. 

U drugom dijelu Villarreal izgledao je znatno bolje. Dinamo je bio izgubljen i trebalo je 15-ak minuta da se "modri" srede. Kelava je u tom periodu spasio Dinamo s nekoliko sjajnih obrana. No ništa nije mogao Dinamov golman u 62. minuti. Ruben je izašao sam pred njega i mirno zabio.

Villarreal je okrunio bolju igru u drugom dijelu i zasluženo poveo 2-0. Dinamo je svoju priliku propustio u prvih 45 minuta u kojima su veći dio vremena ukrotili žute i nametnuli svoju igru. Potop Dinama označio je treći gol Villarreala, Rossi je zabio svoj drugi gol na utakmici i na semaforu je bilo 3-0. Igrači Dinama valjda su u mislima još bili u tom prvom poluvremenu. 

Ali na sreću, Kelava je bio priseban. Obranio je penal najbolji igrač Dinama večeras, ali ono što je napravio Igor Bišćan je nevjerojatno! Dinamo je gubio 3-0, a Bišćan je išao glumiti golmana i loptu, koja je išla u gol i koja bi na semaforu samo nebitno promijenila stvari, zaustavio je rukom. Naravno, dobio je crveni karton i neće ga biti protiv PAOK-a u posljednjem kolu. A do tog isključenja Igor je igrao vrlo dobro... 

Što sad? Pobijediti PAOK i slaviti europsko proljeće

PAOK je u drugoj utakmici odigrao 1-1 s Club Bruggeom i u Maksimir dolazi u zadnjem, 6. kolu. Dinamo bi bilo kakvom pobjedom protiv Grka osigurao proljeće u Europi nakon 40 godina.

POSTAVE:

Dinamo: Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre, Badelj, Callelo, Sammir, Ademi, Ibanez - Beqiraj 

Villarreal: Lopez -Lopez, Musacchio, Marchena, Catala - Cani, Soriano, Valero, Cazorla - Ruben, Rossi 

Live:

1' Počela je utakmica na El Madrigalu! Dinamo bi pobjedom osigurao proljeće u Europi nakon 40 godina. U slučaju remija ili poraza, "modri" u zadnjem kolu moraju pobijediti PAOK s najmanje dva gola razlike.

3' Nije se Dinamo prepao domaćina. Krenuli su solidno na stadionu na kojem ima oko 13.000 navijača. Oglasili su se i Bad Blue Boysi povicima "Dinamo, Dinamo". "Modri" dosta visoko pritišću obranu Villarreala i to na početku izgleda jako dobro.

8' Solidan početak Dinama, od agresije Villarreala zasad nema ništa.

12' Nema prilika ni s jedne strane. Dinamo dobro stoji na travnjaku, ne dopušta Villarrealu da se razmaše.

14' Golman Villarreala već je bio savladan, udarac Tonela netko je odbio, ali lopta je udarila u stativu! Odmah nakon toga Badelj je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio loptu koja je prošla golmana Villarreala i Beqiraj je samo trebao podmetnuti nogu s pola metra! Nevjerojatno što je Beqiraj promašio, nevjerojatno! Teže je to bilo promašiti nego zabiti...

20' Nije Dinamo stao nakon tog zicera koji je promašio Beqiraj. I dalje "modri" dobro stoje na travnjaku. Villarreal u 20 minuta nije stvorio niti jednu šansu. Dinamo je već pogodio stativu i imao čistu priliku Beqiraja koji je već u glavi razmišljao na koji će način slaviti.

 21' Rossi je dvaput prošao, aali Tonel je sjajno reagirao i uklizavanjem izbacio u korner. Iz dva kornera Villarreal nije napravio ništa, ali su malo stisnuli Dinamo.

23' Penal za Villarreal! Kelava je zakačio Rubena. 

25' GOOOL Rossi je namjestio loptu na bijelu točku i zabio za 1-0! No Rossi je malo zastao prilikom izvođenja penala. Dinamovci su žestoko protestirali zbog dosuđenog penala i zbog Rossijevog izvođenja., no sudac je odmahnuo rukom. 

25' PAOK - CLUBB BRUGGE 1-0 Paok je na svom terenu gotovo u isto vrijeme kad i Villarreal protiv Dinama poveo 1-0 protiv Belgijaca koji igraju bez četvorice najboljih igrača.

33' Kelava je sad spasio da ne bude 2-0. Sjajno je obranio Rossiju, u nastavku napada pucao je Cazorla, no kraj gola.

35' Dinamo je stao nakon tog penala. Uzdrmao ih je prvo promašaj Beqiraja, a potom i penal koji je Kelava skrivio. Uklizao je Dinamov golman, malo zakačio Rossija, ali lopta je već bila kod Bišćana. Netipičan penal, mogao je i zažmiriti sudac Manuel Gräfe iz Njemačke.

43' Rossi je pokušao, ali Kelava je spreman.

45' Još će se igrati dvije minute.

45+2 Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo je bio dobar, rastrčan, ravnopravan 3. momčadi Primere, no Villarreal vodi. 

Dinamo može žaliti za prvim poluvremenom. Villarreal do penala u 25. minuti nije niti zapucao prema golu Kelave. A što reći na promašaj Beqiraja? Nije Dinamo imao sreće, a igrao je vrlo dobro.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Odmah je Rossi imao sjajnu priliku, no Kelava je ovaj put reagirao fenomenalno.

51' Sammir je konačno zaprijetio. Odlično je izbacio braniča i lijevom nogom opalio preko gola.

53' Opaasno je bilo oko gola Dinama. Čudo je izvuklo Dinamo. Kelava je odlično obranio, nekoliko puta prijetili su žuti, no sreća za "modre". Stisnuo je Villarreal.

59' Stativa Villarreala! Cani je umalo zabio. Sreća je sad pomazila Dinamo. Teško "modri" žive u drugom dijelu.

61' Sammir je izveo slobodnjak s desne strane, ali golman Villarreala odbio je loptu. Dinamo se malo pribrao i počeo igrati. 

62' GOOOL! Rossi je dodao Rubenu koji je sjajno utrčao u prazan prostor i mirno zabio za 2-0. Villarreal je okrunio bolju igru u drugom dijelu. Dinamo igra puno lošije nego u prvih 45. minuta.  Na drugoj utakmici PAOK i dalje vodi 1-0. Sve je izglednije da će u posljednjem kolu u Maksimiru Dinamu trebati pobjeda s najmanje dva gola prednosti.

71' IZMJENA Rukavina je zamijenio Sammira

77' Ibanez je pokušao iz slobodnjaka, no lopta je otišla preko gola.

80' Potop Dinama. Rossi je zabio za 3-0. 

86' PENAL! Bišćan je dobio crveni karton. Kapetan Dinama napravio je neviđenu glupost. Igrao je namjerno rukom, glumio je golmana i isključen je i neće biti na raspolaganju Vahi u Maksimiru. Kelava je obranio penal!

90' Club Brugge zabio za 1-1 U drugoj utakmici skupine Belgijci su napravili veliku uslugu Dinamu. Zabio je Šćepović u 90. minuti utakmice i sad Dinamu treba bilo kakva pobjeda u Maksimiru.

90+3 Kelava još jednom sjajno brani i gotovo je. Završilo je 3-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...