Obavijesti

Sport

Komentari 437

Antolićeva majstorija za slavlje Dinama, Petrolul je opet pao...

Antolićeva majstorija za slavlje Dinama, Petrolul je opet pao...
11

Dinamo je nakon 3-1 u prvoj utakmici u drugoj pobijedio Petrolul s 2-1. Duje Čop i Domagoj Antolić zabili su za hrvatske prvake, a Juan Albin za rumunjski sastav...

VIDEO

Dinamo će igrati grupnu fazu Europske lige i u 2014./15. Igrači Zorana Mamića pobijedili su Petrolul s 2-1 i osigurali još jednu europsku jesen na maksimirskom stadionu. Veliki dio posla odradili su u prvoj utakmici u Rumunjskoj (1-3), ali pobjeda na domaćem terenu napunit će ih samopouzdanjem uoči derbija na Poljudu u nedjelju. 

Mamić je drugi put zaredom ostavio Soudanija na klupi na početku utakmice. Umjesto njega započeo je Wilson Eduardo, u društvu Duje Čopa u sredini i Domagoja Antolića s lijeve strane, dok su u sredini bili već po običaju Ademi, Brozović i Machado. 

Baš je Portugalac u 22. minuti pokazao dio svojeg talenta. Iz okreta je iz prve ostavio loptu za Čopa, koji je izbjegao zaleđe i u situaciji jedan na jedan bez ikakvih problema mirno svladao Cobreu za 1-0. Čopu je to treći gol u dvije utakmice protiv Rumunja. 

Smirio je taj gol domaće jer su gosti mogli povesti u sedmoj minuti. Toto Tamuz primio je loptu u šesnaestercu na desetak metara od gola, okrenuo se na desnu nogu i niskim udarcem pogodio stativu, od koje se lopta odbila u Eduardova leđa i šetala po crti. Pokazalo se da je to bila jedina prava prilika gostiju u prvih 45 minuta. 

U nastavku su pokazali nešto više agresivnosti, što im je donijelo gol za izjednačenje u 59. minuti. Adrian Mutu sa sredine je progurao loptu između dvojice, Juan Albin bio najsnažniji u hrvanju s obranom i onda uspio poslati loptu od stative u Eduardov gol za malo nemira na Maksimiru. 

Mamić je momčad smirio uvođenjem Ognjena Vukojevića umjesto Machada, pa kad su se gosti otvorili i ostavili dovoljno prostora za kontre Dinama, izvukao je i Wilsona i ubacio Soudanija u igru. Alžirac se trudio i borio u obrani, no dobar dojam pokvario je u 93. minuti kad je okrenuo svojeg čuvara i ušao u kazneni prostor, samo da bi iz mrtvog kuta pucao špicom u golmana umjesto da proslijedi loptu za Antu Ćorića ili Čopa u sredinu.

Navijače je ipak dvije minute poslije razveselio Domagoj Antolić. Izgledalo je kao da je još jedna kontra Dinama propala, Antolić se činio kao da je izgubio loptu, ali nekako ju je sačuvao između dvojice, pa se samo okrenuo i na izmaku snage zapucao prema golu. Lopta je dugo putovala, u čudnom luku koji je Cobrea samo promatrao dok mu se nije zatresla mala mrežica uz ovacije deset tisuća gledatelja na stadionu.

Pobjeda će odlično doći igračima Dinama uoči derbija protiv Hajduka na Poljudu, ali Zoran Mamić još ne zna hoće li moći računati na Ademija. Veznjak se u 88. minuti našao u dobroj prilici, ali poslije udarca kojeg je obranio gostujući golman i on je dobio udarac u desnu nogu i morao izaći iz igre. 

Prije puta u Split, Dinamo će doznati imena protivnika u Europskoj ligi. Ždrijeb grupne faze održava se u petak.

Europska liga, 4. pretkolo, uzvrat:

  • Dinamo - Petrolul 2-1 (Čop 22, Antolić 90 + 5 / Albin 59)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 437
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!
MODRI U SUSJEDSTVU

UŽIVO Varaždin - Dinamo 0-0: Pravi HNL raritet u Varaždinu, 15 udaraca u prvih 45 minuta!

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a prije 10 dana "modri" su teškom mukom slavili na Maksimiru. Sada imaju novu priliku prenoćiti na prvome mjestu uoči derbija s Rijekom
VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem