Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dinamo umirovio Ademijevu peticu! Ali samo privremeno...

Dinamo umirovio Ademijevu peticu! Ali samo privremeno...

Ovo je mali znak zahvalnosti koji možemo iskazati Arijanu za sve što je napravio u zadnjih 13 godina. GNK Dinamo je na ovaj način još jednom odlučio istaknuti značenje našeg kapetana za klub, piše u priopćenju Dinama

VIDEO

Malo koji igrač u povijesti Dinama imao je kultni status kao Arijan Ademi. Malo tko je toliko godina proveo na Maksimiru kao on. Ipak, nakon 373 ispisane stranice, ovoj veličanstvenoj priči nedavno je došao kraj.

Pokretanje videa...

Ademijeva poruka na oproštaju 01:38

Dinamov dugogodišnji kapetan napustio je Maksimir i potpisao za kineski klub  Beijing Guan. Od voljenog Dinama oprostio se prije desetak dana u pobjedi protiv Rijeke. Posljednji put je s trakom oko ruke i u plavom dresu istrčao na stadion pred 14 tisuća ljudi pa se emotivnim govorom oprostio od svih.

Arijan Ademi oprostio se od suigrača i navijača

Ademi je legenda Dinama, igrač koji je zadužio klub za sva vremena. Odigrao je 358 utakmica, zabio 41 gol i 30 puta asistirao. No, na stranu učinak, njegova uloga na terenu i u svlačionici bila je nemjerljiva. Bio je pokretačka snaga i lider momčadi, produžena ruka trenera koji je motivirao i bodrio suigrače, zauzimao se za njih na terenu. Odlazi s 11 naslova prvaka i četiri osvojena Kupa uz brojne velike utakmice u Ligi prvaka i europskim natjecanjima. 

Ademijev broj neće se koristiti dok se on ne umirovi

U Dinamu su danima debatirali treba li umiroviti njegovu peticu. Neki su bili za, neki smatrali da bi to bilo degradiranje legendarnih igrača prije Ademija koji su nosili isti broj pa su se čelnici odlučili na kompromisni potez. Njegovu peticu su nakratko 'zamrznuli', odnosno, kada se Arijan umirovi, tek tada će opet biti na dispoziciji ostalim igračima. 

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

Arijan Ademi, simbol, uzor, kapetan i lider, napustio je GNK Dinamo nakon gotovo 13 godina provedenih u plavom dresu. Proteklih dana napisano je stotine kartica novinarskih tekstova i navijačkih poruka povodom kapetanova oproštaja, a i sam klub na emotivan se način zahvalio Ademiju na svemu što je dao za plavi dres.

Zaslužio je to naš kapetan prije svega svojim nastupima, golovima, asistencijama, trofejima i najvažnije – pristupom. Godine koje je proveo u klubu uvijek će biti neiscrpna inspiracija za sve dinamovce. Nemoguće je do kraja iskazati poštovanje i zahvalnost koju osjećamo prema našem dojučerašnjem kapetanu. 

Dinamo uvjerljiv, na poluvremenu vodi 3:0

Svjesni smo da je u nogometu dosta nezahvalno umiroviti jedan broj. Gledajući povijest Dinama i koje su sve legende igrale za naš klub i pritom ostavile veliki trag, GNK Dinamo odlučio je da neće umiroviti niti jedan broj iz poštovanja prema svim velikanima koji su nastupali za naš klub.

Ipak, klub je istodobno donio odluku da će broj pet biti povučen iz upotrebe u plavoj svlačionici sve dok se Arijan Ademi ne odluči prestati aktivno baviti nogometom, odnosno dok ne zaključi svoju igračku karijeru. Do tog trenutka Dinamov broj pet bit će isključivo rezerviran samo za njega.

Ovo je mali znak zahvalnosti koji možemo iskazati Arijanu za sve što je napravio u zadnjih 13 godina. GNK Dinamo je na ovaj način još jednom odlučio istaknuti značenje našeg kapetana za klub kao i značenje Arijana Ademija za sve buduće generacije koje dolaze i koje će ponosno nositi grb Dinama na svojim prsima.

Dinamo je kroz razne akcije pokazao svoju jasnu odrednicu prema legendama ovoga kluba. Ponosni smo što naša djeca treniraju na terenima koji nose naziv tih legendi. Svaki dan svi oni koji posjećuju Dinamo prolaze kraj murala posvećenog legendarnoj generaciji 82’. kao i pored klupskog hotela koji nosi naziv po slavnoj generaciji iz 1967. godine. Naši navijači su u brojnim akcijama imali priliku prisjetiti se slavnih dana kroz kupovinu replika originalnih dresova iz raznih etapa naše slavne prošlosti. Znajući da su oni temelj naše zajednice, nemamo sumnje da će i Arijan Ademi u budućnosti biti ovjekovječen u Maksimiru te služiti kao inspiracija za nove generacije pobjednika. Zato nećemo zatvoriti poglavlje broja pet i on će barem još neko vrijeme iznad sebe imati natpis: Ademi.

POGLEDAJTE S KOJIM NOGOMETAŠEM BI ZAGREPČANI IZAŠLI U KLUB

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom