Sport

Komentari 3

Tomić: Pavičić igra fantastičan nogomet, ali četiri uzastopne pobjede djelo su - zajedništva

Tomić: Pavičić igra fantastičan nogomet, ali četiri uzastopne pobjede djelo su - zajedništva

Ne volim o pojedincima, ali da, Domagoj Pavičić stvarno igra fantastičan nogomet i povezuje naše akcije, rekao je Goran Tomić i najavio: "Za Dinamo neće biti velikih promjena"

Odigrali smo, ja bih rekao, jednu solidnu utakmicu. Baš koliko je dovoljno za prolazak. Trebali smo dati više golova, bilo je previše krivih dodavanja. Obrana je opet bila na visokoj razini, opet nismo primili gol i to je temelj svega, ali sveukupno: mi moramo i možemo više, sumirao je trener Goran Tomić drugu pobjedu nad Gzirom (1-0) i prolazak Rijeke u treće pretkolo Konferencijske lige protiv škotskog Hiberniana.

- Hibernian? Fizički nogomet, pun duela, trke i skoka, ali... Polako. Prvi sljedeći protivnik nam je Dinamo. A izostanci nam diktiraju sastav. Za Dinamo neće biti prevelikih novosti u kadru. Vezni red sam danas morao balansirati pa sam zbog izostanaka zaigrao sa samo dva vezna, da Liber može ući i odmoriti jednog od njih.

U Tomićevom sastavu danas su se posebno istaknuli Tomečak i Pavičić.

- Ne volim o pojedincima, ali da, Domagoj Pavičić stvarno igra fantastičan nogomet i povezuje naše akcije. Abassu se vidi da se vratio nakon zdravstvenih problema pa se, onako... Malo nije snašao na početku. Labrović zaslužuje sve čestitke za ove četiri utakmice, a jaka golmanska partija uvijek je neophodna za dobar rezultat u Maksimiru, ali ja mislim da smo mi ovaj uvodni dio sezone riješili s četiri uzastopne pobjede zato što imamo pravi momčadski duh, zajedništvo.

Rijeka: 2. pretkolo Konferencijske lige, HNK Rijeka - Gzira United FC

Adam Gnezda Čerin:

- Teška utakmica. Znali smo da u Europi više uopće nema lakih protivnika i lakih utakmica. Tako smo se i pripremali pa obavili posao kako je trebalo, bez stresa, rutinski. Presretan sam što sam se vratio nakon tri tjedan zbog ozljede ramena. Bilo je užasno teško gledati dečke kako igraju, a ja sjedim i ne mogu dati svoj doprinos. Nadam se da će kroz tjedan dana nestati i recidiv s bolovima i da ću vrlo brzo biti na 100 % - rekao je Čerin.

- Dinamo pa Hibernian? Svaku tekmu pripremamo jednako i idemo s istom željom, po pobjedu. Tako će biti i na sljedećim gostovanjima.

Darren Abdilla, trener Gzire:

- Izgubili smo, ali dostojanstveno. Bolja momčad ide dalje. Znali smo s kim imamo posla i da su nam šanse zapravo male. Rijeka je puno kvalitetnija od nas. Toliko kvalitetna da ne samo da može proći Hibernian, nego se plasirati u skupinu Konferencijske lige - rekao je Maltežanin.