Obavijesti

Sport

Komentari 171

Dinamo opet bolji od Lokosa: 'Hat-trick' Ángela Henríqueza

Dinamo opet bolji od Lokosa: 'Hat-trick' Ángela Henríqueza
10

Čileanac na posudbi iz Manchester Uniteda zabio je sva tri gola u uvjerljivoj te očekivanoj pobjedi 'modrih' nad Lokomotivom na ponovno praznom Maksimiru...

VIDEO

Dinamo i Lokomotiva kompletirali su 11. kolo HNL-a, a na stadionu u Maksimiru očekivano je slavio domaćin i to rezultatom 3-0, a hat-trick' zabio je Čileanac na posudbi iz Manchester Uniteda Ángelo Henríquez. 'Modri' su zahvaljujući ovoj pobjedi te remiju Rijeke protiv Hajduka sada pobjegli Rijeci na četiri boda razlike, dok je treći Hajduk pobjegao Lokomotivi na plus tri. 

Krenuo je Dinamo žustro od početka i poveo već u devetoj minuti kada je Soudani s centra igrališta izbacio Čileanca koji je lakoćom pretrčao Ćalušića i mirno matirao Slugu'Formu' iz Glasgowa i u Zagrebu je nastavio Wilson koji je promašio nekoliko prilika, a nakon što je Ćalušić u svom šesnaestercu rukom blokirao udarac Antolića u 38. minuti, Henríquez je ponovno strijelac, ovoga puta s bijele točke. 

U nastavku utakmice Dinamo je rutinirano održavao prednost, a u 86. minuti Duje Čop oteo je loptu Doležalu na sredini terena, odigrao za Ćorića koji petom u mat situaciju gura Henríqueza. Čileanac je ponovno nemilosrdan za prednost od 3-0. Na kraju susreta imao je Henríquez priliku i za četvrti gol, no rezultat se ipak nije mijenjao. 

Mamić: Znali smo i prije da ga želimo otkupiti

- Gledali smo interesantnu utakmicu i drago mi je zbog pobjede i golova Henríqueza. Lokomotiva je bila dosta dobra i ponekada čak diktirala tempo što nije dobro za nas iako smo uoči utakmice imali dogovor i tražili od igrača da rade stvari koje nisu baš uobičajene za Dinamo. Nije sporno da želimo otkupiti Henríqueza, to smo znali i kada smo ga doveli, ali nema nikakve žurbe - rekao je trener Dinama Zoran Mamić, a na utakmicu se osvrnuo i strijelac 'hat-tricka':

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv Lokomotive, dobro smo se branili i bili smo dobri u napadu. Sretan sam zbog hat-tricka jer mi je ovo prvi hat-trick u službenim utakmicama za Dinamo, ali sretniji sam zbog nova tri boda i pobjede. Sad smo učvrstili prvo mjesto i 'sami' smo na vrhu ljestvice - rekao je Henríquez. 

Golman Eduardo Carvalho i nije imao previše posla na večerašnjem dvoboju.

- Bila je ovo dobra utakmica, stigla je nakon zadnja dva neočekivana rezultata. Sad smo se vratili pobjedama, bitno je da smo upisali sigurnu pobjedu jer će to utjecati na naše samopouzdanje, a i dobro nam je došlo za učvrstiti prvo mjesto na ljestvici i bijeg četiri boda od prateće Rijeke - rekao je Eduardo. 

Antolić jedini 'domaći' u prvih 11

Večerašnji dvoboj Dinama bio je zanimljiv i po činjenici kako je samo Domagoj Antolić bio hrvatski igrač među jedanaestoricom 'modrih'. 

- Nakon psihičkog i fizičkog pražnjenja protiv Celtica mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Rano smo zabili prvi pogodak i nakon toga Lokomotiva nam ništa nije mogla, kasnije smo povisili s nova dva gola i na kraju zasluženo slavili - rekao je Antolić. 

U idućem kolu Dinamo gostuje u Zadru dok će Lokomotiva dočekati Zagreb

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige