Obavijesti

Sport

Komentari 49

Dinamo opet u Adidasu, grb će biti drugačiji, drugi dres crni

Dinamo opet u Adidasu, grb će biti drugačiji, drugi dres crni
6

Dinamo će od 13 sati u Maksimiru predstaviti nove dresove. Nakon isteka ugovora s Pumom, uskočio je Adidas koji je napravio brendirani dres, što znači kako takav neće imati nitko na svijetu osim Dinama

VIDEO

Dinamo će četvrti put u 106-godišnjoj povijesti uskočiti u Adidasovo ruho, u dresove koje su igrači plavih nosili sedamdesetih, početkom devedesetih godina i u kojima su 2000. godine proslavili povratak svetog imena oduzetog preko noći.

Svečano će biti na Maksimiru od 13 sati gdje će Dinamo predstaviti novog tehničkog sponzora i dresove za sljedeću sezonu.

PRATIT ĆEMO PREDSTAVLJANJE UŽIVO

Dinamo se vraća dresu s tri crte jednog od najpopularnijih i najvećih brendova sportske opreme, a i grb bi trebao biti redizajniran, ostat će to prepoznatljivi Dinamov grb, ali rješenje na dresu će biti grafički drugačije izvedeno.

Navodno će dres biti posebno brendiran, što znači da takav neće imati nitko na svijetu osim Dinama. Naravno, prvi dres će biti plave boje, a veliko iznenađenje sprema se za drugi dres koji bi mogao biti crn, što bi bilo prvi put da dinamovci nose crno.

Slučajno ili ne, i Hajduk je za sljedeću sezonu predstavio crni dres, a Dinamo je najavio i novi Fan Shop koji će otvoriti podno Zapadne tribine.

Bayern, Real Madrid, Juventus, Manchester United, svi imaju ekskluzivne ugovore s Adidasom. Legendarni dres s tri crte imaju Njemačka, Španjolska, Argentina...

<<< Dinamovi dresovi kroz povijest >>>

Prvi Dinamovi dresovi kao Fenerbahčeovi

Nakon osnivačke skupštine 26. travnja 1911. igračima su podijelili narančaste dresove sa žutim ovratnicima.

Kasnije su igrači nosili prugaste dresove crveno-žute, pa plavo-žute, da bi 1913. preuzeli plavu boju grada Zagreba, koja je ostala Dinamov simbol kroz povijest.

Igrači su do kraja 60-ih godina igrali u dresovima bez sponzora i grba da bi 1969. godine prvi put istrčali u dresovima sa sponzorom, 'Croatia baterije', a godinu dana kasnije i grb je dio dresa.

Adidas je bio i prvi dobavljač sportske opreme u povijesti Dinama, nakon čega se klub prebacio na Pumu. Potom je došao Umbro pa Lotto, a povratkom imena Dinamo na Valentinovo 2000. godine opet se vraća Adidas, ali samo jednu sezone.

Dinamo se 2007. godine prebacuje na talijanski štih nakon potpisa s Diadorom. Sjetit ćete se, to je i jedan od najružnijih drugih dresova u povijesti kluba, onaj narančasti.

Zadar-Dinamo

Tad se prvi put pojavio i europski dres, tamnoplave boje. 

Nakon Diadore stiže Puma, a po isteku ugovora u Dinamo se vraća legendarni Adidas koji je za plave navijače pripremio nešto posebno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao