Obavijesti

Sport

Komentari 143

Dinamo ostaje bez najboljeg igrača: Oršić ide u Southampton

Dinamo ostaje bez najboljeg igrača: Oršić ide u Southampton

Kako doznajemo, Mislav Oršić već je otputovao na liječnički pregled u Englesku i uskoro bi trebao postati novi igrač Southamptona

VIDEO

Prije godinu dana Burnley je nudio osam milijuna eura za Mislava Oršića (30), Dinamo je to odbio bez razmišljanja i ostavio svog najboljeg igrača. Ovaj put je žestoko zagrizao još jedan premierligaš Southampton, danima su pregovarali s 'modrima', pokušali ih smekšati i - uspjeli.

Pokretanje videa...

mislav oršić 01:39

Kako doznajemo, Mislav Oršić već je otputovao na liječnički pregled u Englesku i uskoro bi trebao postati novi igrač Southamptona. Odšteta bi trebala biti oko šest milijuna eura. 

Dinamu nije sila prodavati. Kasu su napunili s 25 milijuna eura od Lige prvaka pa mogu bez problema i dovesti neko jače ime. Obzirom koliko znači za momčad, logika nalaže da takvog igrača ne puštaš ni pod razno. U posljednjih pet godina postao je najbolji igrač i legenda kluba, njegovim odlaskom nastat će velika praznina, no željeli su mu se odužiti za sve što je dao za 'modre' i pustiti ga da ostvari svoje snove.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

POGLEDAJTE VIDEO: 'MAMIĆ JE STVORIO DINAMO, NE MOŽETE KLUB ISTJERATI IZ NJEGA'

Mislav Oršić je prošle godine odbio odlazak u Burnley, tih dana sklopio džentlmenski dogovor s čelnicima Dinama kako mu sljedeći put nitko iz kluba neće raditi probleme ako na njegovu adresu stigne nova ponuda. A eto stigla je ona iz Southamptona koju nije htio odbiti.

Obzirom na godine, Oršiću je ovo bio i posljednji vlak za odlazak u Ligu petice. Igrat će protiv najboljih svjetskih klubova i najboljih svjetskih igrača, ali dvosjekli mač je činjenica da bi Southampton ove sezone mogao ispasti u Championship. Nakon 17 kola nalaze se na posljednjem mjestu s 12 bodova. Imaju tek tri pobjede, tri remija i 11 poraza. Od dominacije u igri i posjedu, na što je navikao na Maksimiru, morat će se prilagoditi 'bunkeru'. Tamo će ga dočekati i jedno poznato ime, povremeni hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car.

Susret Milana i Dinama u drugom kolu UEFA Lige prvaka

Dočekat će ga sjajni uvjeti za rad, odlična plaća, ali davljenik kojeg bi upravo on morao izvaditi iz crne rupe. Iz kluba koji se bori za titule u klub kojem je cilj ostanak u ligi. Pitanje je kako će se snaći pod takvim pritiskom. No, ovakvi izazovi iz igrača kao što su Oršić izvlače najbolje. 

Oršić je u Dinamo stigao u ljeto 2018. godine za milijun eura iz južnokorejskog Ulsana. Mnogi navijači su sa skepsom promatrali taj transfer, ali vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača 'modrih'. U 210 utakmica zabio je 91 gol i 40 puta asistirao. Najbolji je klupski strijelac u povijesti europskih natjecanja, toliko puta je spasio Dinamo, ali sada bi odlazi. Navijači žale, klub će ostati bez najboljeg igrača, ali obzirom na sve što je dao za 'modre', zaslužio je ovu šansu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše