Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Modri' pojačali drugu momčad igračem PSV-a, stigao i Bjelorus

'Modri' pojačali drugu momčad igračem PSV-a, stigao i Bjelorus

Bombastično je zazvučala vijest kako igrač PSV-a dolazi u Dinamo na posudbu. No radi se o defenzivcu koji još nije odigrao ni minutu za seniore pa će na kaljenje u drugu momčad

VIDEO

Justin de Haas (21) posuđen je do kraja sezone u Dinamo Zagreb, vodeći klub hrvatskog prvenstva, objavio je nizozemski klub PSV u utorak u podne, a kasnije potvrdio i Dinamo.

Defenzivac koji može igrati na poziciji stopera i lijevog beka igrao je za mladu momčad PSV-a, odakle je došao iz juniora AZ Alkmaara 2019. U 25 utakmica zabio je jedan gol. U Maksimiru bi prvo trebao na kaljenje u drugu momčad.

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči Krasnodara 09:30

De Haas je prošao i mlađe uzraste nizozemske reprezentacije, a tržišna mu je vrijednost 350.000 eura. Zanimljivo, još nije odigrao nijednu minutu seniorskog nogometa. Ove je sezone 11 puta nastupio u juniorskom prvenstvu Nizozemske.

Dinamo je službeno potvrdio i transfere Bjelorusa Ilje Černjaka (18) i australskog Hrvata Antona Paula Mlinarića (18) koji će se priključiti juniorima, a po potrebi igrati i za drugu momčad.

- Vidi se da je ovdje viša razina nego u Bjelorusiji. Igram na mjestu ofenzivnog veznog igrača, ali mogu igrati i napadača pa i krilo. Počeo sam u Gomelu, ondje sam prošao nogometnu školu, a zadnjih sam godinu dana bio u Šahtjoru. Osnovni cilj mi je što prije se prilagoditi novoj sredini, nametnuti se treneru i izboriti mjesto u momčadi - rekao je Černjak.

Mlinarić je za australsku U-17 reprezentaciju nastupio na Svjetskom prvenstvu 2019.

- Zadnje četiri godine proveo sam u nogometnoj akademiji Sydneya i dolazak u Dinamo veliko je priznanje za sav moj rad. Dolazak u Sydney bio je ključan za moj napredak i velika mi je čast što sam ovako mlad dobio priliku u Dinamu. Nadam se da ću opravdati povjerenje, želim nastaviti učiti i razvijati se i kao igrač i kao osoba. Igram uglavnom na poziciji stopera. Jača mi je lijeva noga i od svoje 13. godine najčešće sam na poziciji lijevoga stopera. Ponekad sam bio i u ulozi lijevoga beka. Mogu igrati i na desnoj strani obrane. Tako sam, primjerice, na SP U-17 prije godinu i pol dana igrao desnoga stopera - rekao je Mlinarić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome