Obavijesti

Sport

Komentari 101

Dinamo predstavio novi dres u čast 102 godine od 1. utakmice

Dinamo predstavio novi dres u čast 102 godine od 1. utakmice
5

Iako se imenom Dinamo klub koristi od 1945., ovim potezom htjeli su odati počast garnituri koju su u Maksimiru prvi put nosili 13. travnja 1919. u utakmici protiv York Lancastera

VIDEO

Početkom srpnja Dinamo je predstavio prva dva dresa za sezonu 2021/22., a prvog dana listopada u javnost je pustio i dizajn trećeg, svijetloplavog dresa koji će prvi put nositi ovu nedjelju u domaćoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca (17 sati).

POGLEDAJTE VIDEO: Genk - Dinamo 0-3

Pokretanje videa...

Čudesna večer Dinama u Belgiji: 'Modri' potopili domaćina 01:01

"Modri" su i lani nosili dres svijetloplave boje, ali tad je to bio drugi dres s različitim bijelim "mrljama". Ovaj put ima vodoravne plave pruge. Prvi su ga isprobali Bruno Petković i Mislav Oršić.

Zašto svijetloplava? Kako kažu iz Maksimira, prvu utakmicu u plavoj kao službenoj boji purgerski je klub odigrao upravo u toj nijansi 13. travnja 1919. na Maksimiru i pobijedio engleski York Lancaster.

U istoj je kombinaciji Dinamov prethodnik Građanski svladao Barcelonu u gostima 1923. Ime Dinamo je, podsjetimo, nastalo 1945.

Dres ide u prodaju od subote u fan shopovima i na internetu, a cijena mu je 399 kuna za odrasle, odnosno 299 kuna za djecu. Svi kupci novog dresa dobit će i dva kupona koje mogu zamijeniti za ulaznice za utakmicu protiv Dragovoljca.

Ove sezone tako je izostala garnitura maksimirskog kluba u tradicionalnoj nijansi modre. Prvi je dres tamnoplavi, a drugi žuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju