Obavijesti

Sport

Komentari 31

Dinamo saznao sve potencijalne protivnike u Ligi prvaka, evo tko mu sve prijeti i koje su mine

Dinamo saznao sve potencijalne protivnike u Ligi prvaka, evo tko mu sve prijeti i koje su mine

Hrvatski prvak će u kvalifikacije za Ligu prvaka krenuti u drugom pretkolu u kojem će biti nositelj, kao i u svim pretkolima do kraja kvalifikacija. Ždrijeb drugog pretkola je 21. lipnja

VIDEO

Nogometaši Dinama na godišnjem su odmoru. Pripreme za novu sezonu počet će sredinom lipnja. 'Modri' će prvi dio priprema provesti u Zagrebu, a drugi u slovenskom mjestašcu Brdu kod Kranja.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Dinamovih navijača

Pokretanje videa...

Dinamo_navijači 01:07

U drugom pretkolu treba izbjeći Izraelce

Hrvatski prvak u prvoj polovici srpnja odradit će utakmicu Superkupa s Hajdukom. Tjedan dana kasnije trebao bi početi SuperSport HNL, a 25. ili 26. srpnja Dinamo čeka prva europska obveza.

Hrvatski prvak će u kvalifikacije za Ligu prvaka krenuti u drugom pretkolu u kojem će biti nositelj, kao i u svim pretkolima do kraja kvalifikacija. Ždrijeb drugog pretkola je 21. lipnja, a Dinamo je saznao manje-više sve potencijalne protivnike s kojima može igrati.

Svi Dinamovi potencijalni protivnici u drugom pretkolu, osim ciparskog prvaka Arisa, kreću u prvom pretkolu. U toj fazi kvalifikacija svakako bi bilo dobro izbjeći Maccabi iz Haife, koji je prošle sezone izbacio Crvenu zvezdu u kvalifikacijama, a u skupini je igrao s PSG-om, Juventusom i Benficom i osvojio tri boda.

O novom prvaku Bugarske ovisi hoće li Astana biti među nositeljima ili će to biti upravo prvak Bugarske. Tamo je ostalo jedno kolo do kraja prvenstva, a vodeća je CSKA Sofia kojoj treba pobjeda u zadnjem kolu.

Ako kojim slučajem Ludogorec osvoji naslov, onda će on imati status nositelja, a Astana ide među nenositelje, a ako CSKA osvoji naslov, onda će Astana među nositelje, a CSKA će biti potencijalni Dinamov protivnik.

Protiv svih ostalih klubova Dinamo bi ipak trebao biti veliki favorit. Tu su neki stari znanci poput Flore, HJK-a i Žalgirisa, može se igrati i s Olimpijom, ali i sa Zrinjskim, koji je drugu godinu u nizu osvojio bh. prvenstvo. Hrvatski trener Krunoslav Rendulić osvojio je ove sezone sa Zrinjskim dvostruku krunu.

U trećem pretkolu prijete Norvežani

U trećem pretkolu stvari se kompliciraju jer među potencijalne protivnike upadaju grčki prvak AEK, praška Sparta i Šerif. Tu su još bjeloruski BATE, kao i norveški Molde, koji je opasan, budući da je u natjecateljskom ritmu. U norveškom prvenstvu zasad je odigrano devet kola, a Molde je sedmi s omjerom 4-1-4.

Neizvjesno u Belgiji

Pretpostavimo li da će nositelji proći do play-offa, Dinamo na zadnjoj stepenici do Lige prvaka može igrati s Ferencvarosem, Karabahom, Slovanom i prvakom Belgije što bi svakako trebalo izbjeći. U Belgiji se za naslov bore Antwerp, Royale Union i Genk.

Kad bi prošao sva ta pretkola, Dinamo bi u ždrijebu Lige prvaka bio u trećoj jakosnoj skupini. Postojala je opcija da bude čak i u drugoj, ali se nisu poklopili drugi rezultati. Tako bi mu iz četvrte jakosne skupine prijetili Lens, Union Berlin, Newcastle, Celtic, Real Sociedad te Kopenhagen, Young Boys i Galatasaray. Jasno, ako spomenuti klubovi prođu kvalifikacije.

Raspored kvalifikacija za Ligu prvaka:

  • 2. pretkolo: 25. i 26. srpnja, uzvrati 1. i 2. kolovoza (ždrijeb 21. lipnja)
  • 3. pretkolo: 8. i 9. kolovoza, uzvrati 15. kolovoza (ždrijeb 24. srpnja)
  • Play-off: 22. i 23. kolovoza, uzvrati 29. i 30 kolovoza (ždrijeb 7. kolovoza)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe