Obavijesti

Sport

Komentari 50

Dinamo se oglasio o Mamićevim ljudima koje su izbacili: Rušili su dignitet i ugled našeg kluba

Dinamo se oglasio o Mamićevim ljudima koje su izbacili: Rušili su dignitet i ugled našeg kluba

Budući da su svojim kontinuiranim protupravnim postupanjima naštetili ugledu GNK Dinamo i drugim članovima kluba, Izvršni odbor donio je odluku o isključenju iz članstva kluba Miroslava Rožića, Andreja Menige, Nikole Polaka i Damira Zorića

VIDEO

Borba za prevlast u Dinamu dobila je novi epilog. Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora članovi su izglasali razrješenje Miroslava Rožića kao predsjednika Nadzornog odbora, a razriješeni svoje dužnosti su i članovi Nikola Polak Andrej Meniga te Damir Zorić, član Izvršnog odbora kluba.

Pokretanje videa...

Zdravko Mamić 01:13

Izvršni odbor sastoji se od 13 članova, njih 11 pojavilo se na sjednici, a kako je bilo riječ o njegovoj sudbini, Zorić nije mogao glasati. Sedam članova je bilo za njihovo izbacivanje iz kluba, dva suzdržana i jedan protiv. Mamićevi ljudi tako više neće djelovati na funkciji na kojoj su do sada.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U četvrtak 2. veljače 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici se raspravljalo o događajima koji su se odvijali od posljednje Skupštine kluba održane 12. prosinca 2022. godine te su doneseni određeni zaključci i odluke.

Zagreb: Konferencija za medije Nadzornog odbora Dinama

Izvršni odbor je na temelju razmotrenih prijava pristiglih od strane pojedinih članova kluba u razdoblju od 23. prosinca 2022. do 1. veljače 2023. godine, a konkretno podnesenih protiv predsjednika Nadzornog odbora, članova Nadzornog odbora, dvojice članova Izvršnog odbora te jednog člana Skupštine, te na temelju neposrednih saznanja i opažanja zaključio da su četvorica članova GNK Dinamo, a to su predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, članovi Nadzornog odbora Andrej Meniga i Nikola Polak te član Izvršnog odbora Damir Zorić, svojim kontinuiranim postupanjima od 12. prosinca 2022. do dana donošenja ove odluke postupali protivno ciljevima kluba te su ujedno u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu kluba, iako su bili upoznati sa svojim jasnim obavezama i dužnostima sukladno Statutu.

Na sjednici je Izvršni odbor zaključio da se radi o postupanjima kojima se nesumnjivo ruši dignitet i ugled kluba i svih članova kluba, a navedeni pojedini članovi kluba postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje. Donesen je i zaključak Izvršnog odbora da su isti članovi kluba posljednju odluku Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba donesenu 25. siječnja 2023. godine nakon provedenog nadzora proglasili pravno neosnovanom i ''duboko politiziranom i pravno manjkavom'' čime su također naštetili ugledu kluba.

Mostar: Zdravko Mamić na mobitelu pokazivao fotografije i poruke koje je slao Krešimiru Antoliću

Budući da su svojim kontinuiranim protupravnim postupanjima naštetili ugledu GNK Dinamo i drugim članovima kluba, Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o isključenju iz članstva u GNK Dinamo članova kluba Miroslava Rožića, Andreja Menigu, Nikolu Polaka i Damira Zorića. Naglašavamo da je članstvo u klubu uvjet za članstvo u upravljačkim tijelima GNK Dinamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka