Obavijesti

Sport

Komentari 71

Briljantna Dinamova mladost: Golčine Halilovića i Kovačića

Briljantna Dinamova mladost:  Golčine Halilovića i Kovačića
8

Dinamo je u 16. kolu Prve HNL pobijedio Zadar 5-0 i tako im se revanširao za poraz u osmini finala Kupa. Po prvi put za 'modre' u početnih 11 je istrčao Alen Halilović

VIDEO

Dinamo se revanširao Zadranima za poraz u osmini finala Hrvatskog kupa. Na Maksimiru su 'modri' u 16. kolu Prve HNL pobijedili 5-0.

Za Dinamo nije moglo bolje početi, poveli su već u 5. minuti. Mateo Kovačić je natrčao na loptu na rubu šesnaesterca i iz prve volejem matirao golmana Zadrana. Bio je to prvi gol mladog veznjaka u sezoni.

'Modri' su dominirali na terenu, a na novu veliku priliku gledatelji su čekali do 20. minute, kada je Beqiraj snažno pucao, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

Novi gol Dinamo je zabio u 36. minuti, a bila je to golčina 16-godišnjeg 'modrog' dragulja Alena Halilovića, koji je prvi put ove sezone jednu utakmicu počeo od prve minute. Kovačić mu je gurnuo loptu, a Halilović je udarcem iz prve s ruba šesnaesterca lobao golmana za 2-0.

U 57. minuti dogodila se dvojbena situacija pred golom Dinama. Nakon ubacivanja Vasilja Ivančić je zabio glavom iz blizine, ali sudac poništio gol zbog navodnog zaleđa.

Mirnu završnicu Dinamu u 70. minuti osigurao je Beqiraj, koji je zabio glavom za 3-0 nakon ubacivanja Pivarića.

Asistent za treći gol, zabio je četvrti. Pivarić ju 73. minuti nakon solo prodora ljevicom zabio prekrasan gol. U 78. minuti 'modri' su zabili i peti gol, a u strijelce se upisao Krstanović.

U 87. minuti Zadar je imao veliku priliku da zabije počasni gol, ali je udarac Banovića s 10-ak metara otišao pokraj gola.

- Super smo odigrali, vratili smo im za Kup. Sada se okrećemo Ligi prvaka i utakmici protiv Porta. Nadam se da ću uloviti prve minute u Ligi prvaka. Trener mi je obećao da ću ove sezone igrati - rekao je strijelac petog gola Krstanović.

- Sigurno da nakon ovakve čiste uvjerljive pobjede gdje je Dinamo cijelu utakmicu kontrolirao igru i dominirao moram biti zadovoljan. Jednako tako sam zadovoljan i iz razloga što smo dali tih pet golova. Veseli me što je pet različitih strijelaca, znači da smo u tom dijelu bili raznovrsni - istaknuo je nakon utakmice trener Dinama Ante Čačić.

Dinamo je 12. pobjedom došao do 38 boda u sezoni, te je i dalje uvjerljivo prvi u ligi. Zadrani su porazom ostali na 11. mjestu s deset bodova.

Novi poraz Ćire na klupi Zagreba

Ćiro Blažević ni u drugoj utakmici na klupi Zagreba nije došao do pobjede. U Koprivnici je njegova momčad izgubila od Slaven Belupa 1-0.

Prva HNL, 16. kolo:

  • Dinamo - Zadar 5-0
  • Cibalia - Split 2-1
  • Slaven Belupo - Zagreb
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao