Obavijesti

Sport

Komentari 62

Dinamo u presudnoj utakmici, Mišić: Nemamo više pravo na krivi korak! Moramo pobijediti

Dinamo u presudnoj utakmici, Mišić:  Nemamo više pravo na krivi korak! Moramo pobijediti
4

Ne trebamo puno pričati o Bruni Petkoviću, znamo njegove kvalitete i koliko znači za našu momčad. Naravno da nam je falio, sad smo jači i on će nam u nastavku sezone biti od velike pomoći, kaže Ademi

VIDEO

Astana? Odigrali smo već tri utakmice s njima, triput ih pobijedili. U Maksimiru smo više dominirali, tamo smo ostvarili dobar rezultat, ali on ne pokazuje realno stanje viđenog na terenu, ovaj put ćemo morati biti još bolji, kaže Josip Mišić.

Pokretanje videa...

ulazak dinama na stadion 00:52

Dinamo je u Maksimiru održao event dodjele stipendije Zaklade Nema predaje učenicima i studentima koji su izabrani na Natječaju za školsku/akademsku godinu 2023/24. Zagrepčani će pomagati 11 sretnih stipendista (Adrian Mačina, Ida Filipčić, Lana Mađarić, Dorja Blažić, Hana Cvijanović, Fran Kmetić, Matea Marinković, Bruno Živković, Leon Vrdoljak, Josip Gračić i Kristina Tomak) u vidu novčane potpore s iznosom od 1600 eura po osobi, ukupno će "modri" podijeliti 17.600 eura. Na velikoj svečanosti sudjelovali su i ambasadori Zaklade Nema predaje Arijan Ademi i Josip Mišić.

Oršić: Povratak u Dinamo? To je moj klub, nikad se ne zna...
Oršić: Povratak u Dinamo? To je moj klub, nikad se ne zna...


 
- Znamo da nam u Kazahstanu neće biti lako. Čeka nas dug putovanje, treba se priviknuti i na vremensku razliku, ali bit ćemo spremni, u Astani nam igraju samo tri boda - poručio je Mišić, pa nastavio:

- Nemamo više pravo na krivi korak, jednostavno moramo tamo pobijediti. Ne zanimaju nas ni umjetnički dojam ni ljepota u igri, samo bodovi. Ovo nam je već četvrta utakmica s Astanom, znamo sve o njima, sigurno da nam to olakšava pripremu za utakmicu.

Zagreb: Dodjela stipendija Zaklade Nema predaje

Može li ovaj Dinamo do kraja polusezone pobijediti svih pet utakmica?

Opet zasjeda Dinamov izvršni odbor, novi statut glavna tema. Hoće li Barišić zeznuti navijače?
Opet zasjeda Dinamov izvršni odbor, novi statut glavna tema. Hoće li Barišić zeznuti navijače?

- Mislim da može, da smo spremni. Neće nam biti lako, igramo i Europu, čekaju nas neka putovanja, ali ćemo dati sve od sebe. Pobjeda nad Osijekom nam je podigla samopouzdanje, osjeća se bolja energija u svlačionici, bolje se trenira. Otkako sam u Dinamu još nismo bili u ovakvoj situaciji, da nam se poklopilo toliko loših rezultata, moramo to okrenuti.

Svi često kažu kako je umjetna trava u Astani drugačija, kako ste ju vi doživjeli?

- Iskreno, ne sjećam se kad sam zadnji put igrao na umjetnoj travi osim u Astanu, valjda još dok sam bio klinac. Astana već tri tjedna nema službenih utakmica, to može biti naša prednost, ali oni će s druge strane biti odmorniji.

Mišić: Petković puno znači Dinamu

Kako se vi osjećate fizički, u punom ste pogonu otkako ste došli u Dinamo?

- Osjećam se super, volim igrati svaka tri dana, nemam s tim nikakvih problema. To je ono što me ispunjava.

U momčad se vratio Bruno Petković, koliko to znači za momčad?

- Ma znači puno, vidjelo se već i protiv Osijeka. Bruno zadrži svaku loptu, odigra ono što drugi ne vide, diže nas prema naprijed, a s njim nam je na terenu sve puno lakše - poručio je Josip Mišić.

Zagreb: Dodjela stipendija Zaklade Nema predaje

Arijan Ademi neće biti u Astani, kapetan Dinama i dalje nema pravo nastupa na europskoj sceni.

- Jako smo sretni što smo protiv Osijeka uzeli tri bitna boda, moramo nastaviti tim putem. Atmosfera u momčad je odlična, nadam se što boljem rezultatu u Astani. Teško mi je gledati utakmice na televiziji, ne može gore. Ne mogu igrati, ne mogu pomoći dečkima. Ipak, vjerujem da će odraditi dobar posao, a ja ću im se onda priključiti na zimu za sljedeće europske dvoboje.

Je li Dinamo oštećen za penal? Stoper Osijeka igrao rukom u 16
Je li Dinamo oštećen za penal? Stoper Osijeka igrao rukom u 16

Jeste li suigrači dali kakav savjet? Već ste nekoliko puta bili u Astani, imate veliko iskustvo igranja europskih utakmica?

Ademi: Prosuli smo bodove koje nismo smjeli

- Ma dečki znaju sve, ne trebam im davati nikakve savjete. Pričamo o svemu u svlačionici, svi znamo kolika je važnost ove utakmice. Siguran sam da ćemo dobro proći u Astani.

Kakav je pogled na HNL ljestvicu? Je li ovo najbolji Hajduk otkako ste u Dinamu?

- Teško mi je komentirati takve stvari, više bih se bazirao na nas. Prosuli smo neke bodove koje nismo smjeli, sami se doveli u ovakvo stanje. Sad svi moramo povući muški i boriti se za naslov. I dalje imamo velike šanse, pred nama su neke zaostale utakmice, idemo na pobjedu u svakom dvoboju.

Zagreb: Dodjela stipendija Zaklade Nema predaje

Hajduk će u Maksimiru opet gostovati 17. prosinca...

- Jako bitna, ali ne i presudna utakmica. Do tada ima još dosta drugih dvoboja, želimo pobijediti svaku utakmicu, tako i Hajduk. Opet, taj nam dvoboj može biti nekakav putokaz za osvajanje naslova.

Vratio se Bruno Petković...

- Ne trebamo puno pričati o Bruni, znamo njegove kvalitete i koliko on znači za našu momčad. Naravno da nam je falio, da smo sada jači i da će nam u nastavku sezone biti od velike pomoći.

Kažete kako ste prosuli puno bodova, poslije kojeg ste kiksa u svlačionici bili najrazočaraniji?

- A bilo ih je, potrefilo se više njih. Ne znam koju bi utakmicu izdvojio, Varaždin, Goricu ili čak Rijeku, bilo je pehova. U nekim smo utakmicama imali i sreće, dobili ih u zadnjim minutama.

Biste li hrvatskim nogometašima danas preporučili odlazak u Kinu?

- Što se tiče nogometa, tamo se igra s jako puno ritma, nije to lagano. Životu se ipak puno lakše prilagoditi u glavnim gradovima kao što sam ja bio, u ovim drugima je to ipak malo teže. Jedini minus su prevelika putovanja, to sve skupa predugo traje, Kina je ipak ogromna zemlja - završio je Ademi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'