Obavijesti

Sport

Komentari 21

Dinamo traži pojačanja: Pikovi su Danac Hojer i mladi Brazilac

Dinamo traži pojačanja: Pikovi su Danac Hojer i mladi Brazilac
2

Zanimljivo, mladog Brazilca zastupa menadžerska agencija Football Capital preko koje je u Zagreb već stigao i Robbie Burton. A Zoran Mamić odavno je najavio kako Dinamo još želi lijevog beka i ofenzivca

VIDEO

Dinamo je ovoga ljeta drastično promijenio izgled svoje svlačionice, a do kraja prijelaznog roka (koji u Hrvatskoj traje do 19. listopada) moglo bi biti još dosta promjena. Podsjetimo, Zagrepčane su do sada napustili Moro, Kadzior, Gojak, Dilaver i Šemper, na posudbe otišli Marin, Milić, Kulenović, Ćuže, Đira, Moubandje i Pinto, a novi klub pronašao je i Gvardiol koji će do daljnjega ostati u Maksimiru.

Pokretanje videa...

dinamo 05:56

No, bilo je i dolazaka, novi igrači Dinama postali su Lauritsen, Jakić, Kastrati i Tolić, s posudbe se vratili Andrić i Menalo. No, čini se kako struka hrvatskog prvaka i dalje nije sasvim zadovoljna igračkim kadrom, pa se i dalje diljem svijeta traže pojačanja. A kako je Zoran Mamić davno rekao, 'modrima' je primarno pronaći još jednog lijevog beka i ofenzivca.

Nova opcija za lijevi bok je Danac Casper Hojer (25), sadašnji član atmošnjeg prvoligaša Aarhusa. Casper Hojer je izdanak omladinske škole Kopenhagena koji je seniorsku karijeru gradio kroz Lyngby i Aarhus, a tržišna vrijednost iznosi mu dva milijuna eura. Zagrepčani su i dalje u pregovorima danskim prvoligašem, 'modri' pokušavaju spustiti cijenu za željenog igrača, no cijeli je posao daleko od realizacije.

A napadačka želja hrvatskog prvaka je - Marquinhos. Mladi Brazilac, član tamošnjeg prvaka Atletico Mineira. Brazilski mediji navode kako je Dinamo već nekoliko puta skautirao 20-godišnjeg ofenzivca, pa i poslao prvu ponudu prema Atletico Mineiru. Marquinhos može ordinirati na sve tri pozicije iza napadača, igrati kao klasična 'desetka', ali biti i krilni igrač. I stoga je zanimljiv Dinamu.

Europa League - Play-off - Dinamo Zagreb v Flora

Tržišna vrijednost mladog igrača iznosi 5,5 milijuna, a Dinamo ga želi uzeti na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa ugovora. Marquinhos je ove sezone skupio 16 nastupa za Atletico Mineiro, upisao tri asistencije, a u karijeri je za svoj klub u 30 utakmica zabio jedan gol uz šest asista. Zanimljivo, kod trenera Jorgea Sampaolija cijelo je vrijeme uživao veliku minutažu, a onda u zadnja četiri nastupa završio na klupi.

Brazilci navode kako bi se Atletico Mineiro mogao odreći svog nogometaša, te mu dopustiti da se nogometno razvija u Europi. Cijela priča bi se mogla vrlo brzo završiti, a Zoran Mamić time bi dobio novu napadačku opciju, igrača koji može biti zamjena Oršiću (lijevo), Kastratiju (desno), ali igrati i u sredini terena.

Zanimljivo, mladog Brazilca zastupa menadžerska agencija Football Capital preko koje je u Zagreb već stigao i Robbie Burton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede
VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta
NEUNIŠTIVI MODRIĆ

VIDEO Pogledajte čudesni Lukin sprint od 80 m iz drugog kuta

Vidjeli smo taj potez na službenoj kameri, a sad se pojavila i snimka iz drugog kuta. Neuništivi Luka nastavlja pokazivati mlađim kolegama kako se 'gine' za momčad