Obavijesti

Sport

Komentari 185

Dinamo lako s Osijekom: Čop dvaput, sjajan gol El Soudanija

Dinamo lako s Osijekom: Čop dvaput, sjajan gol El Soudanija
10

Nogometaši Dinama u novu sezonu kročili su lakom pobjedom nad Osijekom 3-1. Duje Čop zabio je dva gola, El Soudani je zabio prvijenac, a debitirao je Ivo Pinto

VIDEO

Liga 16, 12 ili 10, Dinamu je sasvim svejedno u kojem formatu natjecanja igra jer ishod je na kraju gotovo uvijek isti - pobjeda.

Tako je i bilo na otvaranju 23. sezone Prve HNL u kojoj se Dinamo na uvjerljiv način predstavio navijačima na Maksimiru uvjerljivo svladavši Osijek 3-1. Gosti su po ustaljenom običaju došli s obrambenom igrom, a 'modri' su to iskoristili te ostali neporaženi protiv Osječana na Maksimiru 13. godinu zaredom.

Dinamo se nakon pobjede u Superkupu predstavio s novom momčadi u prvenstvu, a pojačanja su u prvoj utakmici opravdala očekivanja, a neki 'stariji' igrači ponovo su se pobrinuli da zasluže povjerenje. Duje Čop zabio je dva gola, a El El Soudani prvijenac u 'modrom' dresu.

Alžirac je u 12. minuti zabio svoj prvi gol za Dinamo i na kakav način. S desne strane 16-erca izbacio je jednog braniča Osijeka i desnom nogom matirao golmana Mikulića u suprotni kut. Već nakon 19 minuta utakmica je odlučena nakon što je sudac dosudio penal, kojeg je sigurno realizirao Duje Čop.

U 25. minuti 'modri' su mogli voditi i 3-0, no Fernandes je pogodio stativu da bi krajem poluvremena Lekin pokušaj zaustavio golman Osijeka.

Početkom drugog dijela debi je ostvario Portugalac Ivo Pinto, koji je već u 54. minuti ostvario prvu asistenciju za gol. S desne strane ubacio je u 16-erac, a Čop je neometan volejom matirao Mikulića za 3-0. Nakon što je El Soudani ispraćen pljeskom, njegova zamjena Andrej Kramarić umalo je povisio rezultat, ali nakon što je već zaobišao golmana, smotao se te loše pucao.

Utješni gol za Osijek zabio je Barišić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

LIVE

90+2' Gotova je utakmica. Dinamo je ostvario prva tri boda u novoj sezoni

90+1' GOOOOLLL!!! Osijek je smanjio na 3-1 u sučevoj nadoknadi preko Barišića

68' Uz veliki aplauz maksimirskog stadiona igru je napustio sjajni El Soudani, a ušao je Andrej Kramarić

63' Iz igre je izašao Zvonko Pamić, a ušao Said Husejinović

53' GOOOOOLLL!!! Dinamo vodi 3-0! Duje Čop zabio je svoj drugi gol na utakmici udarcem iz voleja nakon asistencije debitanta Ive Pinta.

46' Svoje prve minute u dresu Dinama igra Portugalac Ivo Pinto, koji je ušao u igru na početku drugog poluvremena umjesto Jerka Leke.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme. Dinamo je praktički u 19 minuta riješio pitanje protivnika golovima sjajnog El Soudanija i Čopa.

25' Dinamo je bio blizu novog gola. Junior Fernandes pogodio je stativu!

19' GOOOOOOLLL!!! Dinamo već vodi 2-0! Sigurni realizator s bijele točke bio je Duje Čop!

18' Penal za Dinamo!

12' GOOOOOLLL!!! Dinamo je zabio prvi gol u novoj sezoni! Poveo je protiv Osijeka 1-0 sjajnim golom novog pojačanja El Soudanija, kojemu je ovo prvijenac. Alžirac je prvijenac zabio tako što je na rubu 16-erca s desne strane izbacio jednog braniča te desnom nogom pucao u suprotni kut golmana Mikulića.

1' Počela je utakmica između Dinama i Osijeka na Maksimiru

Početni sastavi:

Dinamo: Migliore - Leko, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi - El Soudani, Pamić, Antolić, Fernandes - Čop

Osijek: Mikulić - Bralić, Novaković, Škorić, B. Barišić - Pušić, J. Mišić - Šorša, Perošević, Mandić - J. Barišić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 185
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"