Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dinamo u Klagenfurtu bio i '91.

Dinamo u Klagenfurtu bio i '91.

Prije 29 godina stadion Wörthersee, nije bio sretan Dinamu u prvome kolu Kupa Uefa. Izgubio je u Klagenfurtu od Trabzonspora 3-2. Sad opet naš prvak igra na tom stadionu, vjerujemo da će biti bolji i sretniji večeras

VIDEO

U našoj je domovini bjesnio rat, u Zagrebu su oglašavali zračnu uzbunu, nije bilo moguće da Dinamo za nas te tužne 1991. godine igra europske utakmice u Maksimiru.

Zagrepčani su u rujnu 1991. zbog toga u 1. kolu Kupa Uefe domaćini Trabzonsporu bili u Klagenfurtu, na stadionu Wörthersee, gdje će večeras od 18.55 sati (Arena Sport 3) igrati protiv Wolfsbergera.

Pokretanje videa...

dinamo 00:32

Dinamo je na ovom stadionu prije 29 godina od Turaka izgubio 3-2, oba je gola zabio Željko Petrović, sad pomoćnik Dicka Advocaata u Feyenoordu. Zabio je Petrović i u uzvratu, koji je završio 1-1. Tri je gola zabio Vukašinu Petranoviću, bivšem golmanu Veleža iz Mostara i bivšem golmanu Dinama, koji nikad za “modre” nije ubilježio službeni nastup.

Crnogorac Petrović zabio je tri gola Crnogorcu Petranoviću, ali je Dinamo ispao. Zoran Mamić, sadašnji trener Dinama, u toj je utakmici u Klagenfurtu bio na klupi, a na klupi je bio i Alen Peternac, koji je vodio prvi susret protiv Wolfsbergera. Dinamu, dakle, ovaj stadion nije bio sretan, ali je bio sretan Hrvatskoj 2008. godine. Na Euru smo ondje prvo pobijedili Njemačku 2-1, a onda i Poljsku 1-0.

Zagreb: Dinamo i Wolfsberger susreli se u 3. kolu Europske lige

Svi su dinamovci na testiranju uoči putovanja u Austriju bili negativni na korona virus, ali problema ipak ima. Mario Gavranović nije putovao u Klagenfurt, on je na utakmici u Osijeku osjetio mišić, točnije ložu. Ima malu rupturu, to je pokazao pregled u utorak i Gavro će propustiti ovaj sraz.

- Poznajući situaciju, iz sata u sat strepimo da netko ne dobije simptome do utakmice. Živimo neko vrijeme s tim - rekao je trener “modrih” Zoran Mamić i nastavio:

- Ova će utakmica odrediti smjer što se tiče Europe. Mi idemo po pobjedu. Pokušat ćemo biti ofenzivni. Imamo nekoliko problema. Kastrati je sad odradio prvi trening nakon korone, Lovro Majer nakon korone ima jedan-dva treninga.

Kapetan Arijan Ademi veliki je optimist.

- Idemo po pobjedu. Možete očekivati pravi i europski Dinamo - najavio je Ademi. Dinamo u skupini vodi s pet bodova, Feyenoord ima četiri, kao i Wolfsberger, a CSKA je na dva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani