Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
25 komentara

Dinamov 'adio' Balabanu, Butini, Hrgoviću, Šokoti...

Zoran Mamić doveo je Pedra Moralesa i Hrgovića, u njegovoj eri vraćeni su Balaban, Šokota, Mikić, Butina i Bišćan, ali danas ih se većine želi riješiti

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
25 komentara

Uvijek kada me vi razje...., ja dodam malo gas. Boško Balaban je novi Dinamov igrač, trijumfalno je prije nešto više od godinu dana uskliknuo Zdravko Mamić.
No ispostavilo se da tog dana u Domžalama izvršni dopredsjednik “modrih” nije dao gasa - prije će biti da je iz sve snage nagazio na kočnicu. Za 500.000 eura na godinu doveo je igrača koji je derbi počeo na klupi, a na kraju se ispostavilo kako bi bilo bolje da je tamo i ostao. Njegov praktički prvi kontakt s loptom, slobodnjak s tridesetak metara, odmah je natjerao navijače “modrih” u očaj. Loptu je poslao visoko preko gola, na južnu tribinu.
Mamić je valjda mislio da je dao gas i kad je potjerao Georga Kocha, a doveo Tomislava Butinu. No golman koji je dvije godine sjedio na klupi u Olympiacosu zasad još nije obranio ništa. Zbog Mirka Hrgovića ušao je u “rat” s navijačima i nakon samo dva mjeseca nove sezone čini se da je shvatio zabludu. U Maksimiru se sve češće može čuti kako bi se Zdravko najradije riješio svih tih skupocjenih zvijezda, potrošenih igrača za koje ga je brat Zoran, jedini kojem slijepo vjeruje, uspio uvjeriti da će biti pojačanja.
Zoran se navodno ne odriče ambicije da jednog dana bude Dinamov trener. No kao sportski direktor nije se iskazao i da nije Zdravkov brat, odavno bi odletio. Mamić stariji ima dobar razlog zašto se boji dovesti nekoga drugoga, sposobnijeg. Dobro zna što se dogodilo Velimiru Zajecu, koji je u klub vratio baš njega. Mamić nije naivan kao što je bio Zajec.

MIKIĆ JE ZAPRAVO JEDINO POJAČANJE

BOŠKO BALABAN - Bivši reprezentativac i igrač Aston Ville igra na razini trećeligaškog napadača.
TOMO BUTINA - Stanka od dvije godine nebranjenja se vidi, a uz to su ga stisle i ozljede. Još nije opravdao povratak.
MIRKO HRGOVIĆ - Nije onaj iz najboljih dana u Hajduku, Ibanez ga je već istisnuo iz momčadi.
PEDRO MORALES - Skupi Čileanac samo na mahove je pokazao da zna igrati nogomet, ali ukupno je - loš.
MIHAEL MIKIĆ - U njega se najviše sumnjalo, ali Mihael Mikić jedini je opravdao povratak u Dinamo.
IGOR BIŠĆAN - Kapetan možda i nije loš, ali doveden je da podigne momčad, a u tome još nije uspio.

Naši partneri pišu
Message