Obavijesti

Sport

Komentari 221

Dinamova "petarda", Ademijev eurogol i tri komada Duje Čopa

Dinamova "petarda", Ademijev eurogol i tri komada Duje Čopa
10

Dinamo je u 3. kolu HNL-a bio uvjerljiv protiv Zadra na Maksimiru (5-0). Duje Čop je zabio 'hat-trick'. Arijan Ademi autor je najljepšeg poteza, golčine s preko 25 metara

VIDEO

Dinamo je bez većih problema osvojio nova tri boda u prvenstvu. 

"Modri" su u 3. kolu HNL-a pobijedili Zadar 5-0.

Tri gola dao je Duje Čop, a po jedan su zabili Ademi i Soudani. Zadar se na Maksimiru držao do 24. minute. Duje Čop tada je poslao loptu iza leđa gostujućeg golmana. 

Samo četiri minute kasnije Arijan Ademi zabio je eurogol. Ademi, koji je bio kapetan Dinama, zabio je s preko 25 metara "topovskim" udarcem za 2-0. Dinamo je dominirao, stvarao šanse, a Zadar se uglavnom branio. Gosti nisu mogli ništa.

Početkom drugog dijela Soudani je zabio na asistenciju Pinta i sve je bilo gotovo. Alžircu je to bio već četvrti gol u prvenstvu. Čop je 10 minuta prije kraja utakmice opasno ugrozio Ademijev gol kao potez utakmice. Namjestio je Duje loptu na 20-ak metara te iz slobodnjaka fantastično zabio za 4-0. Majstorski je to Čop zabio.

No nije tu bio kraj priče. Ante Ćorić, talentirani 17-godišnji veznjak, ušao je u nastavku. Kakav će to igrač biti... Sjajan je bio Ćorić, a u 89. se s lakoćom riješio braniča i pogodio stativu. Duje Čop opet je bio na pravom mjestu za konačnih 5-0.

Dinamo je bez poteškoća riješio Zadar uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Aalborga. Utakmica je na rasporedu u srijedu, a Dinamo ima 1-0 iz Danske. 

- Posebno me veseli što su igrači bili koncentrirani veći dio utakmice i nisu dopustili Zadru da se probudi. Čop? Jako sam sretan zbog njega. Bio je malo nervozan zbog ozljede koju dugo vuče, nije prošao pripreme kako treba, ali krenuli su ga golovi - rekao je Zoran Mamić nakon utakmice.

Ademi: Nikad nisam zabio ovakav gol

Da, ovo mi je sigurno najljepši gol u karijeri. Nakon ovih 5-0 nadamo se i očekujemo više navijača u srijedu. Ovo im je najbolja pozivnica, rekao je Arijan Ademi, autor najljepšeg poteza na utakmici, gola s 25 metara.

HNL, 3. kolo:

  • Dinamo - Zadar 5-0 (Čop 24, 80, 89, Ademi 28, Soudani 52)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit
LJUTITI FRANCUZ

VIDEO Mbappea pitali tko će proći u finale, Bayern ili Real. Njegova reakcija je postala hit

Od sljedeće sezone trebao bi nositi dres Reala i s kraljevskim klubom pokušati osvojiti svoj prvi uhati trofej, ali sinoć mu nije bilo ni do čega pa čak ni do razgovora o budućem klubu