Sport

Komentari 14

Dinamu i Rijeci trebali dosuditi penal, nije bilo zaleđa Hajduka

Dinamu i Rijeci trebali dosuditi penal, nije bilo zaleđa Hajduka

Klasični primjer kaznenog udarca s obadvije ruke oko vrata, ne znam kako nitko od sudaca to nije vidio, a posebno im se na seminarima ukazivalo na to, kaže Beusan o faulu Muse na Escovalu

Rijeka je s 3-1 pobijedila Lokomotivu na Rujevici. Slavlje je moglo biti i uvjerljivije jer je Rijeka zakinuta za kazneni udarac nakon duela Muse i Ecovala. Sudac Gavrilo se nije oglasio.

- Klasični primjer kaznenog udarca s obadvije ruke oko vrata, ne znam kako nitko od sudaca to nije vidio. U četiri kola tri puta imamo prekršaje koji nisu suđeni iako se na seminarima pričalo o tome - rekao je Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Stadion, a onda prokomentirao i situaciju koja se dogodila nekoliko minuta kasnije kada je penal tražio Čolak.

- Izgledalo je grubo, ali se vidi da je start na loptu, nema riječi o kaznenom udarcu - uvjeren je Beusan, a slično misli i o situaciji iz drugog poluvremena kada su lokosi tražili penal nakon što je Krstanović.

- Krstanović isto kao i druga situacija. Prvo odbijanje lopte, a onda dolazi do pada.

Dinamo je s 1-0 pobijedio Slaven Belupo. U 18. minuti je Katić Stojanovićev ubačaj blokirao rukom, ali sudac Igor Križarić se nije oglasio.

- Jasno da je ruka za kazneni udarac, ruka se nalazi udaljena od tijela i drugi pomoćni sudac je trebao signalizirati - rekao je Mateo Beusan, a onda prokomentirao Gavranovićev gol.

- Gavranović nije postigao pogodak iz zaleđa. U najmanju ruku je u liniji i ispravna je odluka i pomoćnika i suca.

Hajduk je s 1-0 pobijedio Rudeš. Ivan Bebek je bio glavni sudac, a najveća pogreška je bilo nepostojeće zaleđe koje je u 68. minuti svirano Hugu Almeidi.

- Možda ga je zavarao Said, mislim da Almeida nije bio u zaleđu, ali ne možemo zamjeriti sucu," smatra Beusan koji je suđenje s posljednje odigrane utakmice one između Cibalije i Istre ocijenio odličnim.

Najčitaniji članci