Obavijesti

Sport

Komentari 46

Dinamu je status nositelja u zadnjem pretkolu jako blizu

Dinamu je status nositelja u zadnjem pretkolu jako blizu
1

Nakon pobjede u Danskoj Dinamo je samo korak do play-offa Lige prvaka, a tamo bi mogao biti nositelj ako se poklope neki rezultati iz ostalih utakmica 3. pretkola LP-a

VIDEO

Koliko ste puta čupali kosu zbog Dinamovih euro-poraza čak i kad bi bio bolja momčad pa primio glupi gol i raspao se? E, pa tome je izgleda došao kraj.

Danski prvaci sinoć su u prvom poluvremenu bili zbilja bolja momčad, pogodili su vratnicu odmah u 3. minuti i imali barem još dvije jako dobre prilike, a onda im je Brozović zabio ni iz čega u 49. minuti i sve im je krenulo nizbrdo. Jedan majstorski potez, gol ravno u malu mrežu, uz samu stativu, slomio je dansku obranu. Aalborg se nakon toga raspao, baš kao Dinamo milijun puta do sada i Danci na koncu mogu biti sretni što su izgubili samo 1-0. 

Bilo je više nego dovoljno prostora da Pjaca, Soudani i društvo napune mrežu Danaca, ali i ovako je Dinamo samo korak do ulaska u play-off za Ligu prvaka. Da stvar bude još bolja, u zadnjem pretkolu mogao bi čak biti i nositelj ako se poklope neki rezultati.

Naime, bolje rangirani BATE Borisov izgubio je prvu utakmicu u utorak od Debrecena 1-0, austrijski Red Bull iznenađujuće pao 2-1 kod Qarabaga, a sinoć je porciju dobio i Celtic, treći klub koji je po koeficijentu ispred Dinama. Njih je poljska Legia isprašila 4-1. Dva bolje rangirana kluba trebaju ispasti da bi Dinamo u zadnjem pretkolu Lige prvaka bio nositelj i imao lakši posao. Tko zna, možda nakon 2-2 u Helsinkiju zapne i ciparski APOEL, ili nakon identičnog rezultata Aktobe uspije eliminirati Steauu. U tom slučaju put do Lige prvaka “modrima” bi bio širom otvoren.

No sve i da se to ne dogodi, Dinamo u sinoćnjem izdanju iz drugog poluvremena definitivno nije autsajder u zadnjem pretkolu. Bila je to igra čije su konce pametno vukli Brozović i Machado, tim više što su Danci u prvom poluvremenu pokazali koliko mogu biti opasni. Pametno i jednostavno igrao je Dinamo i zasluženo donio nove, važne bodove za hrvatski klupski koeficijent.

I sinoć se još jednom potvrdilo da “modri” iz nekog razloga bolje, opuštenije i ubojitije igraju na gostovanjima. Zadnji put ovako dobro u Europi odigrali su protiv Austrije u Beču lani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'
TRAGEDIJA U OBITELJI SLAVNOG BORCA

Preminuo je 18-mjesečni sin Francisa Ngannoua. 'Dozivao sam ga, ali mi ne odgovara...'

Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života, napisao je Ngannou