Obavijesti

Sport

Komentari 65

'Dinamu nedostaje Šunjić, a Burićev Hajduk igra pametno'

'Dinamu nedostaje Šunjić, a Burićev Hajduk igra pametno'
3

Hajduk je u derbiju svladao (1-0) Dinamo, stigao do vodeće pozicije na ljestvici, ali i prvog domaćeg 'skalpa' nad 'modrima' poslije 1259 dana. A derbi je za 24sata komentirao Ivan Gudelj...

VIDEO

Prije nekih dubljih analiza moram pohvaliti publiku koja je bila veličanstvena. Nije bilo incidenata, sve je bilo na razini. Moramo biti svjesni da je Dinamo igrački bolja momčad od Hajduka, u derbi je ušao poslije ulaska u Ligu prvaka, dok je oslabljenom Hajduku utakmica stigla poslije poraza u Osijeku.

Utakmica je bila korektna do same završnice kada je krenula nervoza. Svi kartoni suca Batinića bili su opravdani, a kada je suparnik bolji onda morate ostati dostojanstveni. Hajduk je bio agresivniji, Hajduk je bio motiviraniji, Hajduk je više želio ovu pobjedu.

Svaka čast Damiru Buriću, njegova momčad nije srljala, već bila mirna i nakon boljeg otvaranja Dinama, pa dočekala svoje prilike. Pametno su gradili svoju pobjedu, izdržali Dinamovu ofenzivu, ostvarili ravnotežu, pa stigli do velike pobjede. Mladi Ljubić bio je na visokoj razini, a Splićani u igračima poput njega, Čoline, Dolčeka ili Nejašmića imaju velik potencijal.

Sinj: UEFA U-19 Elitno kolo kvalifikacija za EP, Hrvatska - Njemačka

Kod Dinama se osjetila nervoza, oni ne gube puno utakmica, a na Poljudu im nije jednostavno igrati i da Hajduk zaigra s juniorima. To je jednostavno tako, to su drugačije utakmice. Pogotovo kada je Hajduk ovako motiviran, kada među njihovim igračima vlada takvo zajedništvo.

Hajduk je bio odličan u prekidima, imao vrlo dobre bokove, a jasno da je igra Dinama pala izlaskom Ademija. Dinamo odlaskom Šunjića nema više takvih razarača u sredini terena. Čestitam Hajduku na velikoj pobjedi, a Batinić je morao suditi penal za Hajduk, Jradi je prevario Stojanovića, a ovaj ga je udario po nogama.

Vjerujem da sada počinje Hajdukov niz, ova momčad ima perspektivu, bijeli sada mogu biti još bolji. U derbiju su igrali nošeni sjajnom publikom, a to je i put za dalje. Kažem, Dinamo je igrački bolja momčad, ali Hajduk je zasluženo slavio. A ovakve utakmice samo su dokaz kvalitete HNL-a, pa i toga kakvi talenti rastu u hrvatskom nogometu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve