Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dinamu sudi njemački div! Za sve prigovore, ponijeti ljestve

Dinamu sudi njemački div! Za sve prigovore, ponijeti ljestve
2

Dinamo u četvrtak gostuje kod Benfice u uzvratu Europske lige, a pravdu na tom susretu će dijeliti njemački sudac Deniz Aytekin. Modri su se s njim susreli samo jednom - na utakmici protiv Luke Koper je bio 4. sudac

VIDEO

Deniz Aytekin (40) sudit će uzvratnu utakmicu Europske lige Benfice i Dinama. 

Aytekin je njemački nogometni sudac turskih korijena, rođen je 21. srpnja 1978. godine i pripada bavarskoj nogometnoj organizaciji. Nijemci ga nazivaju "divom" jer je visok čak 197 centimetara i jedan je od najviših sudaca svijeta.

Ako dinamovci budu imali prigovora, morat će dobro zagalamiti kako bi ih Aytekin mogao čuti, posebno ako Damian Kadzior bude taj koji se žali jer je visok samo 173 centimetra.

U oči bi ga mogao gledati jedino najviši dinamovac Dino Perić (198 centimetara). Jedini je problem što će on sjediti na klupi. Najbolje da modri pripreme ljestve...

Jeo bombone s terena, zbog Barcelone izazvao bijes

Riječ je o uglednom sucu iz Bundeslige, u europskim utakmicama se čvrsto drži Uefinih pravila i uputa, ali znao se i njemu dogoditi pokoji zapaženiji kiks.

Ukratko, Ayetkin je sposoban suditi bilo što. Ali i napraviti bilo što. U Bundesligi je tako punio naslovnice jedući bombone kojima su navijači na utakmici Eintrachta i Mainza zasuli teren.

Najviše ga pamtimo po utakmici Barcelone i PSG-a u osmini finala Lige prvaka 2017. godine koju su Katalonci dobili sa 6-1 i izbacili Francuze koji su uzvratnu utakmicu donijeli četiri gola prednosti. Aytekin je tada Barceloni dosudio dva jedanaesterca, a veliku je polemiku izazvao onaj u 91. minuti. Luis Suarez se teatralno bacio na travnjak, Nijemac bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a Neymar je zabio za 5-1. U sudačkoj nadoknadi Sergi Roberto je osigurao Barceloni prolaz.

-  Sve je čisto. Suarez se postavio pametno, lukavo i i iskusno. Natjerao je suparnika da ga sruši. Čisti penal - branio je nakon te utakmice njemačkog suca Mateo Beusan.

Oko Sokolovo je u svojoj stručnoj analizi ustvrdio da je Nijemac sve odluke donio prema Uefinim napucima i da nije pogriješio ni u jednoj spornoj situaciji - ni kada je Mascherano igrao rukom, a PSG nije dobio penal, a ni kada je svirao prekršaj na Suarezu. Jedino mu je predbacio jer iz prve nije prepoznao penal na Neymaru.

- Aytekin je ovdje pogriješio jer njegov govor tijela pokazuje nam da on nije htio suditi penal. No zove ga njegov pomoćnik i on mijenja odluku. Ispravna odluka. Možda izgleda glupo, da obrambeni igrač napravi faul glavom, ali on je onesposobio Neymara i to je čisti penal - objašnjavao je tada Beusan.

Pomilovao Ramosov krvnički start

Ove je sezone sudio dvije utakmice Lige prvaka i jednu Europske lige

U pobjedi Real Madrida 5-0 protiv Plzena je progledao kroz prste Sergiju Ramosu koji je u 13. minuti laktom razbio nos Milana Havela. Ni Aytekin ni njegovi pomoćnici nisu reagirali na udaranje Realovog kapetana, a Ramos se pravio da se ništa nije dogodilo iako je češki igrač krvav ležao na travnjaku. Dijelio je pravdu i u pobjedi Manchester Uniteda protiv Young Boysa na kojoj je dosudio opravdano penal crvenim vragovima.

U Europskoj ligi je rajem veljače na utakmici Valencije i Celtica (1-0) podijelio četiri žuta kartona i pokazao crveni Jeremyju Toljanu u 37. minuti.

Ukupno je ove sezone u svim natjecanjima sudio 19 utakmica, pokazao je 72 žuta kartona, jedan izravni crveni i četiri je puta isključio igrača zbog drugog žutog. Svirao je četiri jedanaesterca.

GER, 1.FBL, Hannover 96 vs Werder Bremen

Dinamu bio četvrti sudac

Dinamu se s njim susreo jednom u Europi. Bilo je to u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2010.  godine protiv Luke Koper kada su modri pobijedili s 5-1. Deniz Aytekin je na tom susretu bio četvrti sudac.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...
TRENER HAJDUKA O AKTUALNOSTIMA

Ivanković o Livaji na padelu i izletu igrača na Hvar: Morali su biti pametniji, pogriješili su...

Livaja je i dalje ozlijeđen, Perišić će opet zaigrati u prvih 11, povratnik Melnjak mogao bi dobiti minutažu do kraja sezone, a Sahitiju je oko još bolno i propustit će Goricu. Odjidja? Najlakše sve prebaciti na mlade