Obavijesti

Sport

Komentari 22

Diskvalificirao je Đokovića, sad ga suspendirali na godinu dana

Diskvalificirao je Đokovića, sad ga suspendirali na godinu dana
3

Đoković je u četvrtfinalnom meču protiv Pabla Carrena izgubio živce i lopticom u vrat pogodio linijsku sutkinju zbog čega ga je njemački sudac Soeren Friemel automatski diskvalificirao

VIDEO

Visoko rangirani teniski sudac Soeren Friemel, koji je diskvalificirao Novaka Đokovića 2020. godine s US Opena, suspendiran je na 12 mjeseci zbog zloupotrebljavanja službenog položaja i neetičkog ponašanja. 

Pokretanje videa...

Novak Đoković VIDEO

Naime, tijekom meča u četvrtfinalu US Opena srpski tenisač izgubio je živce u trenutku kada je njegov protivnik Pablo Carreno Busta došao do breaka i vodstva 6-5 u prvom setu te je opalio lopticu koja je na kraju pogodila linijsku sutkinju u vrat. Iako se Đoković odmah ispričao, njemački sudac automatski je diskvalificirao Đokovića. 

- Cijela ova situacija čini me zaista tužnim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja i, prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu.  Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno - rekao je tada srpski tenisač. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Friemel je suspendiran nakon petomjesečne istrage jer je mladi sudac iznio ozbiljne optužbe o njegovom ponašanju. Suspenzija mu je određena još u lipnju, ali izrečena mu je tek u prosincu nakon neuspješne žalbe, a Komisija je istu potvrdila u ponedjeljak, piše Olxpraca.

"Pritužba je bila na Soerenove neprimjerene komentare i pozivanje pojedinaca - rekao je glasnogovornik Međunarodne teniske federacije u kojoj je Friemel bio glavni sudac 2014. godine. 

- Istražitelji i povjerenstvo su utvrdili da se kršio kodeks ponašanja - dodao je. 

Tennis: US OPEN

U svibnju 2021. godine raspravljalo se o četiri različita slučaja koja datiraju između 2011. i 2015., a u iste je bio uključen spomenuti mladi sudac. Povjerenstvo je utvrdilo da je Frieml prekršio tri točke kodeksa ponašanja, te se navode članci 13. i 14. u kojima piše:

"Službenici ne smiju sudjelovati u nepoštenom, neprofesionalnom, kriminalnom ili neetičnom ponašanju. Službenici ne smiju zloupotrijebiti položaj moći ili kontrole i ne smiju ugrožavati psihičko, fizičko ili emocionalno stanje drugih službenih osoba, igrača ili osoblja turnira."

Još uvijek nije poznato što je sudac točno napravio, a suspenzija će mu završiti 18. lipnja što u teoriji znači da ove godine može raditi na Wimbledonu koji počinje 27. lipnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja