KICK-START program za djecu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Djeca su danas zabrinjavajuće neaktivna: Uključite ih u sport

Djeca su danas zabrinjavajuće neaktivna: Uključite ih u sport
1

Tjelesni odgoj u školama nije dovoljan te je potrebno djecu poticati na uključivanje u sportske i rekreativne programe, od najranije dobi, rekao je Leon Beneta, voditelj KICK-START programa

VIDEO

U organizaciji kickboxing kluba Leon Gym iz Zagreba, svečanom podjelom diploma i poklona završena je besplatna ljetna škola sportske rekreacije za djecu i mlade pod nazivom KICK-START projekt koji se provodi uz potporu Središnjeg državnog ureda za sport, a koji je imao za cilj unaprjeđenje psihofizičkih sposobnosti ali i poticanje zdravih stilova života kod djece i mladih kroz besplatne rekreativne kickboxing aktivnosti.

- Djeca su danas zabrinjavajuće neaktivna i pokazuju slabije motiričke sposobnosti. Tjelesni odgoj u školama nije dovoljan te je potrebno djecu poticati na uključivanje u sportske i rekreativne programe, od najranije dobi.

Tu je važna uloga odraslih, prije svega roditelja, da potaknu djecu ali i da im svojim primjerom pokažu da su sport i rekreacija važni u svim dobnim skupinama - istaknuo je Leon Beneta, trener kickboxinga i voditelj KICK-START programa.

Osim razvoja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, programom se doprinosi razvoju psihosocijalnih vještina, socijalnih kompetencija i nenasilne komunikacije za djecu i mlade kroz ciklus radionica koje vode psiholozi, suradnici kluba.

- Nadamo se da smo ovom akcijom doprinjeli aktivnijim praznicima našim polaznicima i da smo ih potaknuli na sportsku aktivnost, za sve kojima su ljetni mjeseci ipak za odmaranje, pripremili smo i razne besplatne programe na jesen - ističe Beneta.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Hajdukovac u lokose, a 'vatreni' u Dinamo?
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Hajdukovac u lokose, a 'vatreni' u Dinamo?

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Rakitić u Hajduku do kraja ovog tjedna! Ugovor plaćaju sponzori
BIJELI NA RAKETNI POGON

Rakitić u Hajduku do kraja ovog tjedna! Ugovor plaćaju sponzori

Rakitić je trenirao i spremao se jer je znao da se procedura oko dolaska na Poljud može otegnuti i da onaj glavni dio priprema mora odraditi sam kako bi što spremniji stigao u Split