Sport

Komentari 1

Djeca su danas zabrinjavajuće neaktivna: Uključite ih u sport

Djeca su danas zabrinjavajuće neaktivna: Uključite ih u sport

Tjelesni odgoj u školama nije dovoljan te je potrebno djecu poticati na uključivanje u sportske i rekreativne programe, od najranije dobi, rekao je Leon Beneta, voditelj KICK-START programa

U organizaciji kickboxing kluba Leon Gym iz Zagreba, svečanom podjelom diploma i poklona završena je besplatna ljetna škola sportske rekreacije za djecu i mlade pod nazivom KICK-START projekt koji se provodi uz potporu Središnjeg državnog ureda za sport, a koji je imao za cilj unaprjeđenje psihofizičkih sposobnosti ali i poticanje zdravih stilova života kod djece i mladih kroz besplatne rekreativne kickboxing aktivnosti.

- Djeca su danas zabrinjavajuće neaktivna i pokazuju slabije motiričke sposobnosti. Tjelesni odgoj u školama nije dovoljan te je potrebno djecu poticati na uključivanje u sportske i rekreativne programe, od najranije dobi.

Tu je važna uloga odraslih, prije svega roditelja, da potaknu djecu ali i da im svojim primjerom pokažu da su sport i rekreacija važni u svim dobnim skupinama - istaknuo je Leon Beneta, trener kickboxinga i voditelj KICK-START programa.

Osim razvoja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, programom se doprinosi razvoju psihosocijalnih vještina, socijalnih kompetencija i nenasilne komunikacije za djecu i mlade kroz ciklus radionica koje vode psiholozi, suradnici kluba.

- Nadamo se da smo ovom akcijom doprinjeli aktivnijim praznicima našim polaznicima i da smo ih potaknuli na sportsku aktivnost, za sve kojima su ljetni mjeseci ipak za odmaranje, pripremili smo i razne besplatne programe na jesen - ističe Beneta.

(jt)

Najčitaniji članci