Obavijesti

Sport

Komentari 3

Djibril Cisse tužio je vlasnika Olympiacosa zbog prijetnji...

Djibril Cisse tužio je vlasnika Olympiacosa zbog prijetnji...
1

Djibril Cisse, francuski napadač u redovima grčkog Panathinaikosa, bivši igrač Liverpoola, podnio je u sudsku tužbu protiv vlasnika kluba Vangelisa Marinakisa

VIDEO

Cisse je vlasnika Olympiacosa Vangelisa Marinakisa tužio za klevetu, verbalno zlostavljanje i prijetnje protiv njega, napomenuo je Cisseov odvjetnik Dimitris Vervesos.

Napad na Cissea, vodećeg strijelca grčke Superlige, zbio se prošlog vikenda, nakon prvenstvenog derbija u kojem je Olympiacos na svom stadionu Karaiskakis u Pireju pobijedio ''zelene'' s 2-1, te im je pobjegao na 10 bodova razlike na vrhu ljestvice. Deseci domaćih navijača su nakon posljednjeg sučevog zvižduka provalili na teren, praveći nered i udarajući igrače Panathinaikosa. Pokazala je to i TV-snimka. Među onima koji su primili udarac bio je i 29-godišnji Djibril Cisse, bivši napadač Auxerrea, Liverpoola, Marseillea i Sunderlanda.

Prema tužbi naslovljenoj na prvostupanjski sud atenskog tužiteljstva, Cisse je izjavio kako je prvi puta u karijeri osjetio prijetnju od zadobivanja ozbiljnih ozljeda.

Cisse je od suda zatražio maksimalnu predviđenu kaznu prema zakonskim normama za Marinakisa. Najavio je da će uložiti protest i Europskoj nogometnoj organizaciji (UEFA). Kazao je kako svojim ponašanjem nije provocirao ratobornost Olympiacosovih navijača, kao niti uvredljivo ponašanje Marinaiksa, koji je ujedno i predsjednik Superlige.

- Nogomet je sport, a ne rat – izjavio je Cisse u parnici, te optužio navijače Olympiacosa i za rasističke uvrede.

- Ovakve pojave su uvrede za kulturu jednog naroda. Doista je žalosno vidjeti takvo ponašanje ljudi koji bi se trebali preispitati. Ići ćemo prema svim instancama, UEFA-i, FIFA-i, jer pravda mora biti zadovoljena. Vrlo smo uzrujani i razočarani zbog ovakvih događaja – izjavio je Cisseov odvjetnik.

Nakon treninga u petak, Cisse je novinarima ponovio kako će zbog ovih događaja na kraju sezone napustiti Panathinaikos.

- Bio sam jako razočaran nakon utakmice i odlučio sam otići u ovim okolnostima. Ostalo nam je još sedam utakmica do kraja u kojima ćemo dati najviše što možemo. No, ništa se nije promijenilo po pitanju moje odluke da na kraju sezone otiđem iz Panathinaikosa – poručio je Cisse.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige