Obavijesti

Sport

Komentari 6

Dnevnik Nike Fleiss: Sve je spremno za najbolje skijaše

Dnevnik Nike Fleiss: Sve je spremno za najbolje skijaše
1

Nika Fleiss svim navijačima i ljubiteljima skijanja u dnevniku koji piše za 24sata će pokušati dočarati kako izgleda priprema za jednu od najpopularnijih skijaških utrka

VIDEO

Ho, ho, sretna vam Nova! Nadam se da ste je dobro dočekali, u veselom i ugodnom društvu i da vam je već prvi svoj dan servirala nešto lijepo... kao dobrodošlicu! Ja je nisam proslavila, niti je čekala, jer kako kaže moj kum: “Kaj bum ju čekal kad bu ionak došla sama po sebi“. 

Tako smo majka i ja ostale u toplini doma i pripremile prigodnu novogodišnju večeru, kad ono netko na vratima... Gospodin otac, neočekivano! Sav ispijen, krvavih očiju i velikih podočnjaka... Samo se naslonio na mene, poljubio u obraz i rekao: "Bok ki" (tako me zove od malih nogu). 

Bilo mi je jasno da se nešto  događa ako je on u dolini samo nekoliko dana prije Snježne kraljice. 

TEMPERATURNA  INVERZIJA - porast temperature s visinom. Javlja se npr. pri noćnom ohlađivanju  ili pri prodoru hladnog zraka tako da se sloj hladnijeg (gušćeg) zraka nađe ispod sloja toplog (rjeđeg) zraka. Tada je atmosfera statički stabilna.  

Zagrlim ga, potapšam i šapnem:  "Sve bu dobro tata". Objasnio mi je sav pokisao da zbog inverzije noćas ne mogu nastaviti s proizvodnjom snijega na Zelenom spustu, preciznije na trasi žičare Zelenog. Ali, oni svi kakvi jesu uporni neće dopustiti da nešto na Sljemenu šteka. 

Crveni spust, isto tako i Zeleni prošli su proces balkaniranja tako da je podloga spremna i besprijekorna i problem topljenja snijega, bez obzira na temperaturu koja je bila u plusu, uopće nije upitan. Podloga je savršena!

Što se pak tiče nas iz ureda, dan je bio malo “easy going”, našli smo se svi u hotelu Westin u popdnevnim satima gdje je već jedna ekipa slagala press office, akreditacijski centar i race office. Oko toga je dosta posla, nešto montažerskog, nešto tehničkog, tako da smo mi žene rješavale zadnje detalje oko akreditacija, prijava, rooming lista... Ništa stresnog, ali na kraju uvijek naiđemo na neku rupu, propust ili pak nešto novo što treba odraditi. 

Sada nakon svega, ponosno možemo reći da je sve spremno za doček najboljih skijaša i skijašica svijeta, zajedno sa svom njihovom popratnom svitom i cijelom karavanom. Spremni smo i za novinare na koje čekaju njihova radna mjesta, a i za vas drage ljubitelje skijanja i Snježne kraljice.

Pa evo onda i službeno mogu reći, da se sutra 2.1.2011. u 12.00h u hotelu Westin otvara akreditacijski centar i da svi vi koji čekate na svoje akreditacije i karte možete se uputiti k nama i ponosno ih objesiti oko vrata. Kako vjerojatno već i sami znate iz prijašnjih godina, većina ljudi se po to uputi u zadnji tren ili zadnji dan, pa vas molim da olakšate i sebi, a i nama i navratite već sutra!

Do tada, mašem vam! Nika 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše