Obavijesti

Sport

Komentari 1

Dobar početak: Hrvatska na EP-u dobila Sloveniju

Dobar početak: Hrvatska na EP-u dobila Sloveniju
1

Sada će biti lakše, igrali smo u grču kao i uvijek na startu velikog natjecanja. Kako vrijeme bude odmicalo, bit ćemo bolji, kaže trener Hrvatske

VIDEO

U prvom susretu europskog prvenstva za košarkaše do 20 godina koje se igra u tri hrvatska grada Hrvatska je pobijedila Sloveniju 72-65.
- Sada će sve bit lakše, igrali smo u grču kao i na startu svakog velikog natjecanja, no kako vrijeme bude odmicalo i utakmice siguran sam da će biti sve bolje - rekao je trener reprezentacije Boris Kurtović te iskoristio prigodu da se zahvali organizatorima.
- Uvjeti su zaista sjajni, a naši domaćini u hotelu Alga u Tučepima nas drže kao malo vode na dlanu. Doista smo presretni.
Hrvatska je slomila otpor žilavih Slovenaca tek u zadnjoj četvrtini koju su dobili 20-10. Prema očekivanju prednjačili su naši visoki igrači Mario Delaš, Leon Radošević i Tomislav Zubčić, te Ivan Ramljak koji je zabio nekoliko ključnih koševa.
- Znali smo da će biti teško. Slovenci su čvrsti u obrani, ali kada smo ih načeli sve se okrenulo u našu korist. Ovom pobjedom dobili smo potreban mir i sad treba korak po korak ići prema konačnom trijumfu - rekao je kapetan reprezentacije Mario Delaš. Oko 500 gledatelja u Makarskoj bodrilo je naše reprezentativce gotovo do ponoći i nagradilo ih pljeskom. Malo bora na lice izbornika Kurtovića donijela je ozljeda Tonija Prostrana pred kraj susreta. Prvi razigravač naše reprezentacije dobio je udarac i iznesen je s terena.
- Obzirom da ima problema s koljenima svi smo se uplašili da je obnovio ozljedu, no u pitanju je jak udarac u kvadriceps i vjerujem da bi trebalo sve biti u redu - rekao je izbornik Kurtović. Osim utakmicu dviju grupa u Makarskoj, još dvije grupe igraju se u Crikvenici, a završnica će se do 18. srpnja igrati u Zadru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

As: Luka Modrić je donio odluku
GDJE ĆE 'VATRENI'?

As: Luka Modrić je donio odluku

Luka Modrić proveo je 12 godina u Real Madridu, a nije skrivao kako bi htio nastaviti igrati za Real dok je to moguće. Španjolske novine As pišu kako je hrvatski reprezentativac donio odluku o budućnosti

Hajduk ih plaća, oni se zezaju! Kruže fotografije 'ozlijeđenih', a na Poljudu i dalje samo šute...
BOJKOT?

Hajduk ih plaća, oni se zezaju! Kruže fotografije 'ozlijeđenih', a na Poljudu i dalje samo šute...

Plus+ Čak 17 igrača nije konkuriralo za Istru zbog ozljeda, ali tko je ozlijeđen, a tko "ozlijeđen" i samo želi spojiti bolovanje s odmorom, veliko je pitanje. Koje je otvorila poruka Torcide u Puli...
Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se
OTKAZAN SKIJAŠKI SPEKTAKL

Hrvatska ostaje bez Snježne kraljice! Evo zašto je savez odustao od bitke i povukao se

Plus+ Snježna kraljica trebala je biti prebačena na početak veljače umjesto tradicionalnog termina početkom siječnja. To se, ipak, neće dogoditi, zato što na Sljemenu ne postoje uvjeti za utrku. A ne mislimo na loše vrijeme...