Obavijesti

Sport

Komentari 23

Dobio 'samo' Dinamo: Perković i Varaždin raskinuli suradnju...

Dobio 'samo' Dinamo: Perković i Varaždin raskinuli suradnju...
1

Nakon što ih je Branko Karačić uveo u prvu HNL, Varaždin je na mjesto trenera postavio Borimira Perkovića. No, nakon 11 kola u elitnom rangu hrvatskog nogometa i on je napustio svoju poziciju

VIDEO

Poraz od Hajduka (2-0) bio je samo dodatan motiv da debitant u prvoj ligi i dosadašnji trener Borimir Perković prekinu suradnju. Tako je Varaždin ostao bez trenera nakon 11 prvenstvenih kola, a s obzirom na posljednje mjesto na tablici, potreban im je 'pozitivan šok'.

- Nogometni klub Varaždin zahvaljuje se dosadašnjem treneru na svemu što je učinio za klub. Nije bilo jednostavno preuzeti momčad koja se plasirala u Prvu ligu te se uhvatiti u koštac sa svim zadaćama i preprekama koja jedna takva situacija donosi. U Varaždinu je ostavio utisak velikog gospodina te iznimnog profesionalca i žao nam je što rezultati nisu upravo to i dokazali. Gospodinu Perkoviću želimo puno sreće i uspjeha u njegovom daljnjem radu - poručili su nam varaždinskog prvoligaša.

Varaždin i Lokomotiva sastali se u 5. kolu HT Prve lige

Podsjetimo, Borimir Perković preuzeo je klupu Varaždinaca nakon što uprava i Karačić nisu mogli pronaći zajednički jezik te nisu uspjeli dogovoriti uvjete za nastavak suradnje i u 1. HNL. Bivši trener Šibenika izgubio je upravo od Varaždina (2-1) u ključnoj utakmici 2. HNL te ih poslao u prvu ligu, a na kraju i preuzeo njihovu klupu.

Nakon odrađenih priprema, krenuo je s Varaždinom u prvoligaške izazove i u 11 utakmica pobijedio 'samo' Dinamo (1-0), četiri puta remizirao te isto toliko puta izgubio. To nije bilo dovoljno za upravu kluba koji želi opstati u elitnom rangu hrvatskog nogometa te je prekinuta suradnja između NK Varaždina i Borimira Perkovića.

Kao nova rješenja spominju se Bonačić ili Karačić

U varaždinskim nogometnim kuloarima spominju se i moguća nova rješenja. Jedno od njih je Branko Karačić koji je jedan od heroja ulaska Varaždina u 1. HNL, a u zadnjih je nekoliko kola i gledao svoj bivši klub s tribina. No, klub bi se trebao 'posuti pepelom' i priznati pogrešku, a tko zna koliko je to ostvarivo u ovom trenutku.

NK Varazdin-HNK Sibenik

Drugo je rješenje prekaljeni Luka Bonačić, koji je 1996. doveo bivšeg varaždinskog prvoligaša, slavni Varteks, na korak do titule prvaka koju i danas mnogi Varaždinci smatraju ukradenom. Od listopada prošle godine je bez posla nakon što je napustio katarski Al Arabi, a dobro je poznato lice s HNL travnjaka koje je vodilo spomenuti Varteks, Dubrovnik, Pazinku, Zadar  Hajduk, Slaven Belupo, Zagreb, Rijeku, Osijek, GOŠK, Hrvatski Dragovoljac i Šibenik. Novi strateg trebao bi biti poznat sutra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome