Obavijesti

Sport

Komentari 31

Dobri Mandžo: Hrvatski junak pomaže bolesnom prijatelju

Dobri Mandžo: Hrvatski junak pomaže bolesnom prijatelju
4

Gusak je prošao brojne operacije, odstranili su pola organa, ali ne da se. Primjer je da zvijezde ne zaboravljaju prijatelje. S Mandžom se zna otkad su igrali u Marsoniji

VIDEO

Svaka čast Mariju, jako sam mu zahvalan, kaže Slavko Gusak (33), kojem je Mandžukić u siječnju uplatio 10.000 eura za pomoć u borbi protiv karcinoma trbušne šupljine.

Gusak je bivši nogometaš Marsonije i prijatelj Ivice Olića. S Mandžom se poznaje iz vremena kad je junak ogleda s Irskom igrao u brodskom klubu. Mario je krajem 2011. morao platiti kaznu Wolfsburgu, ali se s klubom dogovorio da novac preusmjeri na Guskov račun.

- Još se borim, dobro sam, koliko je to moguće u mom stanju - rekao je Gusak, koji je sjajnog Mandžu gledao s bratom.

- Iskreno, nisam bio optimist, ali dečki su igrali fenomenalno. Dugo nisu tako igrali, ali ne treba na tome stati. Treba pobijediti i Talijane - kaže Gusak, koji se boji da sad ne počne prevelika euforija.

Tumor trbušne šupljine jedan je od najtežih koji postoje jer je praktički neizlječiv. Čak i kad ga se odstrani, u 99 posto slučajeva se vraća. Gusak je prošao brojne operacije, odstranili su pola organa, ali ne da se. On je primjer da nogometne zvijezde ne zaboravljaju prijatelje. Olić je tako na sebe preuzeo troškove lijekova.

- Zahvalan sam obojici. U posljednje vrijeme se nismo vidjeli, ali komunicirali smo SMS-ovima. Dok su bili na pripremama u Rovinju, poslao sam im poruku na njemačke brojeve mobitela. Htio sam da se nađemo jer sam tu blizu u Istri, ali bili su isključeni. Kad su dobili poruke, ja sam bio u Zagrebu. Šteta - kaže Gusak.

Igrao je i libera u Marsoniji

Protiv Osijeka mi je nedostajao libero. I kažem ja Mandži: ‘U prvom poluvremenu igraš libera, a u drugom dijelu ideš u napad i moraš zabiti. I zabio je,  prisjetio se Damir Ruhek, prvi Mandžukićev trener u Marsoniji.

Nije imao za članarinu

Dva mjeseca Mandžin otac nije platio članarinu za Marija i u Marsoniji su ga htjeli izbaciti.

- Priča je jednostavna, otac nije imao za platiti - kaže trener Damir Ruhek. 

No, u klubu su ipak pričekali s kaznom i Mandžo je ostao. 

Za prvi poklon je dobio loptu

Nogometna lopta prvi je poklon, koji je Mario dobio od oca Mate, stopera u BSK-u. Nije se odvajao od nje.

Mandžukić je personalizirao svoje kopačke na kojima piše: ‘MM17 i nema predaje’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna