Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dobro, tko tu radi? Kardinalne greške na vaterpolskom SP-u

Dobro, tko tu radi? Kardinalne greške na vaterpolskom SP-u
1

Službene statistike vaterpolskih utakmica pune su netočnih podataka, a jedna od najkardinalnijih pogrešaka dogodila se u dvoboju drugog kola između Grčke i Crne Gore

VIDEO

Švicarska. Zemlja s više od 1500 jezera, vodeća u svijetu po potrošnji čokolade jer prosječan Švicarac prema istraživanjima pojede i do 23 kilograma čokolade godišnje. Zemlja u kojoj ima više banaka nego stomatologa.

Zanimljivosti i sinonima za tu alpsku državu ima koliko hoćete, ali jedan od prvih jesu i, jasno, satovi. Preciznost, točnost, sve to ide ukorak s naveliko poznatim švicarskim "čuvarima vremena". Jedni takvi, Omega, angažirani su za statistiku Svjetskog prvenstva vodenih sportova u Gwangjuu, uključujući, jasno, i vaterpolski turnir. Onaj koji nas Hrvate najviše interesira.

Suh kao barut

Pomislili biste, ma tu nema nikakve šanse za pogreške, iza Omege brojna su velika plivačko-vodena natjecanja, događaji, sama sebe predstavlja kao lider u 100-godišnjoj izvrsnosti. K vragu, pa povjerene su joj olimpijske igre. E, pa, prevarili biste se.

Ne znamo imena ni nacionalnost onih kojima su izdanja zaduženja da prate vaterpolske utakmice, ali tvrdimo da ne rade dobro svoj posao! Na čemu temeljimo takve tvrdnje? Vrlo jednostavno. Službeno izdane statistike vaterpolskih utakmica pune su netočnih podataka.

Kladionice uvjerene: Hrvatska je sad uvjerljivi favorit za zlato
Kladionice uvjerene: Hrvatska je sad uvjerljivi favorit za zlato

Jedna od najkardinalnijih pogrešaka, zapravo ne jedna od, dogodila se u dvoboju drugog kola između Grčke i Crne Gore (10-10). Naime, grčkom vrataru Zerdevasu upisano je čak devet obrana, da je branio pola utakmice, a čovjek se nije ni smočio. Ni sekundu! Suh kao barut. OK, da budemo posve sigurni da nam možda mašta nije otišla, znate gdje, konzultirali smo se s grčkim kolegama. I oni kažu: Omegini podaci potpuno su krivi. Branio je samo Galanidis.

Idemo dalje. U dvoboju Hrvatske i SAD-a pripisani su golovi krivim igračima. Hrvoje Benić dokazano je postigao dva, baš kao i Luka Lončar, ali jedan gol našeg centra pripisan je njegovom klupskom kolegi. U redu, možda nije kardinalna greška, ali tu dolazimo do toga da se s javne televizije u izvještaju s utakmice emitiraju pogrešni podaci!

Bez statistike uživo

Također, Omega je, odnosno njeni ljudi, vidjela i da je Ante Vukičević plivao za loptu protiv Australije, ali mi nekako više vjerujemo našim zdravim očima koje kažu da to nije istina. Ukupna minutaža igrača, također, odskače od realnosti.

To je samo ono što smo uspjeli vidjeti, pa se pitamo što se tek događa na ostalim utakmicama koje prolaze ispod radara. Ne želimo nikoga omalovažavati, ali ako statistiku, pobogu, vode Južnokorejci, onda nam je već malo jasnije. Oni i vaterpolo... Ne, to ne ide zajedno.

I još nešto. U 2019. smo godini, a lišeni smo praćenja statistike uživo. Ustvari nismo, osim ako imate da za nju uplatite 15.000 kuna. Sitnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao