Sport

Komentari 26

Dobrodošao: Danijel Subašić u HNL-u nakon točno 10 godina

Dobrodošao: Danijel Subašić u HNL-u nakon točno 10 godina

DEBI U DERBIJU Posljednji susret u HNL-u Danijel Subašić odigrao je 4. prosinca 2011. na Poljudu protiv Zadra. U nedjelju će braniti u Maksimiru

Danijel Subašić je jedan od rijetkih golmana Hajduka koji u posljednjih 20 godina ima pozitivan omjer s Dinamom. U dresu Hajduka protiv Dinama branio je sedam puta, ubilježio tri pobjede, tri remija i samo jedan poraz.

Taj poraz bio je u Maksimiru 19. ožujka 2011. Dinamo, na čijoj je klupi sjedio Vahid Halilhodžić, pobijedio je Vučevićev Hajduk 2-0, a golove su zabili Milan Badelj i Fatos Bećiraj. Te godine u prosincu Danijel Subašić odigrao je i svoj posljednji susret u HNL-u.

Na Poljud je tog 4. prosinca stigao Zadar, bio je to Hajdukov sastav u kojem su igrali već zaboravljeni Masahiko Inoha, Marko Barišić, Krešo Ljubičić... Hajduk je pobijedio 1-0, završio je prvi dio sezone, slijedio je odmor pa odlazak u Tursku na pripreme.

- Je, sve je riješeno, Danijel Subašić novi je golman Monaca - potvrdio je tad Marko Naletilić iz Monte Carla.

U sljedećih deset godina preokrenuo mu se život. Izabran je za najboljega golmana francuske lige, postao je vječni hrvatski junak obranom penala protiv Danske i Rusije na Svjetskom prvenstvu i ispunio obećanje da će se vratiti u HNL. Došao je kao pomoć mladima, više radi iskustva i savjeta, no ozljedom kapetana Lovre Kalinića Suba će u nedjelju u Maksimiru stati na gol Hajduka. Bit će mu to prvi nastup u HNL-u nakon deset godina. Odnosno, barem bi trebao biti. Iako, trener Hajduka dan prije puta iznenadio je na pitanje kakvo je Kalinićevo stanje.

- Bilo je zastrašujuće isprva, ali je završilo najbolje moguće. Trenirao je već danas lagano, ali vidjet ćemo. Zasad su šanse 50-50 da nastupi, ali jako smo optimistični - rekao je Dambrauskas.

No čini se da Litavac neće riskirati s polunačetim golmanom. Sjetite se neke od utakmica u kojoj su treneri riskirali s nedovoljno zaliječenim golmanima. U pravilu su te momčadi teško stradale...

Najčitaniji članci