Obavijesti

Sport

Komentari 113

Dokaz da Luka uzima nagradu? 'Ronaldo ne dolazi na dodjelu'

Dokaz da Luka uzima nagradu? 'Ronaldo ne dolazi na dodjelu'
2

Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah ostali su u najužem izboru za najboljeg nogometaša svijeta, a iz Juventusa su potvrdili kako Ronaldo ni danas neće biti na proglašenju

VIDEO

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo neće u ponedjeljak prisustvovati dodjeli nagrada svjetske krovne organizacije Fife, što bi mogao biti znak da će priznanje za najboljeg nogometaša svijeta dobiti hrvatski kapetan Luka Modrić.

- Nitko iz Juventusa neće prisustvovati jer je prekratko vrijeme od našeg večerašnjeg povratka u Torino te utakmica u srijedu te iduću subotu. Juventus je zahvalan na pozivu, no ne može se odazvati - rekla je Juventusova glasnogovornica Enrica Tarchi za Hinu u nedjelju navečer.

U  ponedjeljak navečer će Fifa dodijeliti nagradu The Best za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini za koju konkuriraju Modrić, Ronaldo i egipatski napadač Mohamed Salah

Juventus je u nedjelju s 2-0 pobijedio Frosinone, momčad iz istoimenog gradića udaljenog 596 kilometara od Torina, a prvi gol je zabio Ronaldo. U srijedu će u Torinu igrati portiv Bologne. Uz Ronalda u Londonu su u ponedjeljak trebali biti i Juventusov trener Massimiliano Allegri te klupski predsjednik Andrea Agnelli.

Real Madrid također u srijedu igra prvenstvenu utakmicu u gostima protiv Seville, no čitava ekspedicija europskog prvaka poletjet će u ponedjeljak u 13 sati za London. Uz 33-godišnjeg Modrića u avionu će biti ranije nominirani kapetan Sergio Ramos, lijevi bek Marcelo, branič Raphael Varane i vratar Thibaut Courtois. Također putuju predsjednik Florentino Pérez i direktor za odnose s institucijama Emilio Butragueño.

Prošli mjesec je Modrić osvojio nagradu za najboljeg nogometaša Europe u organizaciji Uefe, a 34-godišnji Ronaldo ni na toj se dodjeli u Monacu nije pojavio. Njegov zastupnik Jorge Mendes ondje je rekao da je njegov klijent trebao dobiti nagradu a ne Modrić. To je zatim ponovio Allegri na konferenciji za medije.

Modrić prekida dominaciju Ronalda

Osvajač The Besta već je odlučen, glasovi novinara, kapetana, izbornika i navijača su zapečaćeni, a ime pobjednika se drži u strogoj tajnosti i upravo zato španjolski mediji nagađaju kako je nedolazak Ronalda znak da on sigurno ne osvaja nagradu za najboljeg na svijetu. A kako je Modrić veliki favorit ispred Salaha, logično zaključuju kako je hrvatski kapetan novi najbolji nogometaš svijeta.

Otkako je Fifa samostalno pokrenula izbor za najboljeg nogometaša svijeta 2016. godine Cristiano Ronaldo je jedini osvajač, a njegovi protivnici prijašnjih godina, Messi, Neymar i Griezmann, ovoga puta nisu ni među tri najbolja. 

Iako je i Salah imao sjajnu sezonu, Luka je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i bio jako važan na povijesnom putu Kraljeva, a Hrvatsku je na Svjetskom prvenstvu odveo do čudesnog srebra te je osim toga proglašen najboljim igračem SP-a i najboljim europskim nogometašem. Sasvim dovoljno za pobjedu i u večerašnjem izboru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani