Obavijesti

Sport

Komentari 160

Đoković: Imao sam 12 godina kad su bombardirali Srbiju. Sjetim se kad čujem vatromet

Đoković: Imao sam 12 godina kad su bombardirali Srbiju. Sjetim se kad čujem vatromet

Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete nas ubiti, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja vjerujem u to. Pogledajte koliko je tenisača u povijesti uspjelo što sam ja, rekao je Đoković

VIDEO

Novak Đoković je bio nepobjediv na Australian Openu od 2018. godine, od tada je osvojio četiri naslova i jedan turnir propustio jer se nije htio cijepiti, no u petak je stao čudesni niz od 33 pobjede. Jannik Sinner izbacio ga je iz polufinala Australian Opena pa potom u nedjelju i osvojio svoj prvi Grand Slam turnir u životu pobijedivši Daniila Medvjedeva. 

Pokretanje videa...

Đoković u Australiji 02:16

Đoković je za to vrijeme već napustio Australiju i priprema se za nastavak sezone, a uoči polufinala je dao veliki intervju za australski program Channel 9.

Srpskog tenisača krasi izuzetna mentalna snaga koja mu je pomogla tijekom karijere da osvoji brojne naslove. Tvrdi kako je to stekao tijekom teških dana u djetinjstvu kada je Srbija bombardirana.

- Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine, kada nijedan srpski sportaš nije smio sudjelovati na međunarodnim natjecanjima. Bila su to izazovna vremena, no očvrsnula su me. Lako sam mogao otići drugim putem, no mislim da je moja sudbina bila igrati tenis i ostvariti velike rezultate. Imao sam 12 godina u vrijeme kada su dva i pol mjeseca non-stop trajala bombardiranja. Ponekad se sjetim toga, najčešće kad čujem vatromet jer me on podsjeti na eksplozije bombi. Nije ugodno, to je vjerojatno trauma. No, da se vratim pitanju... Da, mislim da je to povezano s činjenicom da ne odustajem - rekao je Đoković pa nastavio:

- Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete nas ubiti, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja vjerujem u to. Pogledajte koliko je tenisača u povijesti uspjelo što sam ja. Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsjetim, da se uštipnem, da pogledam što sam napravio.

Australian Open

Pričao je voditelju Karlu Stefanovicu o svojoj djeci, kćerki Tari i sinu Stefanu. U tome trenutku su mu krenule suze.

- Sin Stefan ima devet, a kćerka Tara šest godina, svakog dana, tjedna, mnogo toga se događa. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu. Teško mi pada odvojenost od djece. Očevi se trebaju igrati sa svojom djecom, meni je to omiljeni dio dana. Izmišljamo igre, zafrkavamo se. Nedostaju mi, raznježio sam se - rekao je emotivni Đoković. 

Nije uspio obraniti naslov na Australian Openu, ali novi tjedan je započeo na prvom mjestu. Pitanje je koliko će turnira igrati ove godine, ali naravno, najveći ciljevi su i dalje isti, osvojiti što više Grand Slamova i pokušati se konačno okititi olimpijskim zlatom. Jedino postignuće koje mu fali u vitrinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige