Obavijesti

Sport

Komentari 229

Novak Đoković ispisao povijest: Osvojio je 23. Grand Slam!

Novak Đoković ispisao povijest: Osvojio je 23. Grand Slam!

Fenomenalni Novak Đoković ispisao je nove stranice povijesne knjige. Srpski tenisač pobijedio je Caspera Ruuda (7-6, 6-3, 7-5), osvojio treći Roland Garros, a ukupno 23. titulu na Grand Slamu

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je po treći put u karijeri Roland Garros, u finalu je svladao Norvežanina Caspera Ruuda sa 7-6(1), 6-3, 7-5 za rekordnu 23. Grand Slam titulu.

Time je Đoković postao rekorder po broju Grand Slam naslova u povijesti. Uoči Roland Garrosa situacija na vrhu je bila izjednačena. Đoković i Nadal su imali po 22 pobjede na jednom od četiri najveća turnira, dok je sada Đoković sam na vrhu. Roger Federer ja na dvadeset Grand Slam kruna u karijeri.

French Open

Norveški tenisač bolje je otvorio meč te je vodio 3-0 i 4-1. No, break prednosti nije uspio zadržati do kraja seta. Velika i iscrpljujuća borba trajala je u svakom gemu nastavka prvog seta, s tim da je Ruud imao malu šansu kod vodstva 5-4 kada je vodio 30-0 na suparnički servis.

No, pitanje boljega u prvom setu razriješilo se u tie-breaku gdje je odmah na startu Ruud napravio nekoliko velikih pogrešaka, a sve to je Đoković iskoristio za uvjerljivih 7-1.

French Open

U prvom setu svaki je igrač po jednom oduzeo servis suparnika, s tim da je Ruud imao više break prilika (4-2). No, u nastavku meča Ruud je bio prilično bezopasan na servis suparnika i ni jednom do kraja dvoboja nije došao u poziciju napraviti break.

Odmah na startu druge dionice Đoković je pobjegao na 3-0 i prednost više nije ispuštao, dok se u trećem setu Norvežanin duže držao rezultatski uz bok trećem nositelju. Opet je to bila ravnopravna i žestoka borba za svaki poen, sve do 5-5 kada je Đoković napravio break bez izgubljenog poena, a potom potvrdio break za novo slavlje na pariškoj zemlji.

French Open

Ruudu je ovo bio treći finalni meč u karijeri na Grand Slam turnirima. Prošle godine je u Roland Garrosu osvojio tek šest gemova protiv Nadala, dok je prošle godine protiv Carlosa Alcaraza osvojio set u finalu US Opena. Sada se hrabro borio, ali je ostao daleko od premijernog slavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ĐOKOVIĆ OSVOJIO ROLAND GARROS

KRAJ! Novak Đoković osvojio je 23. Grand Slam u karijeri

ĐOKOVIĆ SERVIRA ZA MEČ!

Puknuo je Ruud pod pritiskom, Đoković je napravio break i sada će servirati za povijest! Kroz cijeli set je stvarao probleme Norvežaninu na servisu, no nije uspio iskoristiti jedinu break loptu. Sada je imao tri i iskoristio je odmah prvu. 

TREĆI SET: 5-5

Opet gledamo jako dobar tenis u trećem setu. Obojica su sigurna na svojim servisima, a sada je Đoković bez izgubljenog poena izjednačio na 5-5.

TREĆI SET: 4-4

Ruud je bio najbliže break lopti u ovome setu, ali Đoković se izvukao. Norvežanin je imao 30-0 i nesreću. Novak je pogodio gornji dio mreže i loptica je pala tik ispod nje. Ruud je nije stigao, a nakon toga je i započeo preokret. Srpski tenisač osvojio je četiri poena zaredom i izjednačio na 4-4. Publika mu je zviždala prilikom onog sretnog poena, a on im je uzvratio s visoko podignutom rukom u zraku. 

TREĆI SET: 4-3

Obojica čvrste drže servise u trećem setu. Ruud je podignuo igru, izgleda bolje, udarci su mu precizniji, ali Đoković puše za vratom. Norvežanin je poveo 4-3

Komentari 229