Obavijesti

Sport

Komentari 126

VIDEO Đoković razbio Kyrgiosa, uzeo Wimbledon i 21. GS titulu

VIDEO Đoković razbio Kyrgiosa, uzeo Wimbledon i 21. GS titulu
10

Nakon dva tjedna odličnog tenisa finale je došlo kao šlag na tortu. Novak Đoković pobijedio je Nicka Kyrgiosa u sjajnom finalu i stigao do sedmog naslova na Wimbledonu. Australac je obilježio meč divljanjem i urlanjem

VIDEO

Srpski tenisač Novak Đoković pobijedio je australskog suparnika Nicka Kyrgiosa u sjajnom finalu Wimbledona. Pred punim All England Clubom treći reket svijeta slavio je 3-1 u setovima (4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3)) pa stigao do 21. Grand Slam naslova u karijeri! Rafael Nadal je i dalje na vrhu liste s 22 velikih trofeja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Đoković VIDEO

U ludom finalu prepunom nervoznog i "luđačkog" ponašanja Kyrgiosa, Đoković je uspio sačuvati pribranost i hladne živce pa osvojio svoj sedmi naslov na travnatom Grand Slamu ujedno i obranivši naslov od prošle sezone nakon čega je zaplakao.

VIDEO: ĐOKOVIĆ PUSTIO SUZU NAKON POBJEDE

Dodajmo kako je ovo četvrto uzastopno Đokovićevo slavlje u All England Clubu, a zadnji poraz doživio je 2017. u četvrtfinalu od Čeha Tomaša Berdycha. Nakon toga nanizao je 28 pobjeda na trećem Grand Slam turniru sezone.

Za srpskog tenisača ovo je 88. osvojeni turnir u karijeri, dok je Australac ostao na šest osvojenih turnira. Posljednji je osvojio 2019. u Washingtonu.

Wimbledon

Prvi je do prednosti stigao Australac koji je pri rezultatu 2-2 načinio break, a potom obranio prednost. Kyrgios je u prvom setu imao sedam as servisa, 14 winnersa, te samo četiri neprisiljene pogreške od kojih je dvije napravio u zadnjem gemu seta.

Zanimljivo, bio je to treći susret u nizu u kojem je Đoković krenuo s 0-1. U četvrtfinalu je čak gubio 0-2 protiv Talijana Jannika Sinner, a u polufinalu 0-1 od Britanca Camerona Norrie, no oba je meča okrenuo u svoju korist. Baš kao i ogled protiv Kyrgiosa.

Wimbledon

Srpski tenisač je u drugom setu zaigrao daleko bolje, pri vodstvu 2-1 napravio je break, a potom imao i 4-1. Kyrgios je u devetoj igri mogao nadoknaditi izgubljeni gem, imao je 0-40, a potom još jednu break loptu, no propustio je sve četiri. Đoković je dobio gem i seta za 6-3 i 1-1 u setovima. To je toliko iznerviralo Australca da je između gemova vikao i svađao se tko zna s kim.

Na otvaranju trećeg seta Đoković je imao dvije lopte za obrat, no Australac se izvukao i poveo 1-0. Ključni gem u trećem setu dogodio se pri rezultatu 4-4. Kyrgios je imao 40-0, no izgubio je pet poena u nizu za break. Đoković je potom obranio servis i dobio set rezultatom 6-4. Australac je u svom stilu cijeli treći set "ludovao", zbog čega je u jednom trenutku i dobio opomenu.

VIDEO KYRGIOSOVE LUDNICE OVDJE

U četvrtom setu Kyrgios se uspio primiriti i to se odmah vidjelo na njegovoj igri. Ponovo je zaigrao odlično, baš kao i Đoković, oba tenisača su držala svoje servise bez break lopti i set je otišao u trinaestu igru.

"Tiebreak" je krenuo Đokovićevim "mini breakom" i vodstvom 2-0. Australac je vratio izgubljeni poen, ali zatim izgubio dva poena na svoj servis (1-4). Kada je Đoković poveo 6-1 bilo je jasno kako nema povratka. Australac je uspio osvojiti još dva poena, no to nije bilo dovoljno. Đoković je dobio trinaestu igru sa 7-3 za veliko slavlje. (Hina)

Wimbledon

Tijek finala Wimbledona:

4. SET/KRAJ Đoković - Kyrgios 3-1 (4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3))

U četvrtom setu su i Đokoviću počeli popuštati živci. Mislio je treći reket svijeta da je Kyrgios u 'nokdaunu' nakon prethodnog seta, no Australac se uspio sabrati i odigrati sjajnu četvrtu dionicu. Igralo se gem za gem, stiglo i do 5-5 kada je i Đoković krenuo mrmljati što sebi u bradu, što prema svojem timu. Kyrgios je poveo 6-5 da bi Đoković na svojem servisu, potom, napravio dvije neprisiljene pogreške. Osjetio je pritisak, bilo je i 30-30, no s dva dobra vezana servisa od kojih je nakon potonjeg odigrao odličan backhand slice, izjednačio je na 6-6. Uslijedio je tiebreak u kojem je Kyrgios promašio dva servisa pa je Đoković odmah stigao do mini breaka. Nova greška Kyrgiosa, zatim još jedna pa i iduća i Đoković je u tiebreaku stigao do sedmog naslova na Wimbledonu!

3. SET Đoković - Kyrgios 2-1 (4-6, 6-3, 6-4)

Treći set donio je pregršt ludnice koja pretežito nije imala veze s tenisom. U glavnoj ulozi bio je, naravno, Nick Kyrgios koji je svako malo urlao prema sucu, prema svojem timu, pa malo sam sebi... Krici su odzvanjali glavnim terenom All England Cluba dok je Novak Đoković s hladnokrvnim izrazom na licu zadržao pribranost. Tenisači su pružili sjajan tenis u prvih osam gemova i u deveti se ušlo s rezultatom 4-4. Tada je Kyrgios na svojem servisu stvorio 40-0 pa ispustio svu prednost. Đoković je uspio stići zaostatak, stvoriti break priliku što je ostavilo posljedice na nervoznom Kyrgiosu. Prvi servis završio je u mreži, drugi nije bio snažan što je Đoković uspio iskoristiti odličnim reternom i doći do breaka. Idući gem odradio je skulirano i bez previše trzavica ga uzeo sa 6-4.

2. SET Đoković - Kyrgios 1-1 (4-6, 6-3)

Odličan i uzbudljiv tenis u drugom setu u kojem je Novak Đoković ubacio u brzinu više pa brzo poništio prednost Nicka Kyrgiosa. Kao u prvom, i u potonjem je ključan bio jedan gem u kojem je sada Đoković uspio breaknuti Kyrgiosa pa prednost održati do kraja dionice. No, za razliku od prvog, ovaj je pružio nešto više uzbuđenja. Australac je odlično servirao izuzev gema koji mu je Đoković uzeo, dok je Srbin imao manjih problema na svojem servisu. Pogotovo u posljednjem gemu gdje je Kyrgios propustio čak četiri break lopte! Đoković je uspio skupiti koncentraciju i u sjajnoj devetoj igri izjednačiti na 1-1.

1. SET Đoković - Kyrgios 0-1 (4-6)

Ključan je bio peti gem. Oba tenisača dobro su odradila svoje servise u prethodna četiri, no u petom je Đokoviću pala koncentracija. Odnosno, Kyrgios je sjajno vraćao napade srpskog tenisača pa ga uspio breaknuti! Pokazalo se da je prednost koju je kreirao bila dovoljna do kraja prvog seta. Australac je krenuo žestoko i poveo u finalu Wimbledona 6-4!

15:08 Počelo je finale Wimbledona!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve