Obavijesti

Sport

Komentari 358

Đoković više nikada neće igrati na Australian Openu? Evo i koliku kaznu mora platiti...

Đoković više nikada neće igrati na Australian Openu? Evo i koliku kaznu mora platiti...

Deportacija Đokoviću donosi trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, a to vrlo vjerojatno znači kako je prošle godine i posljednji put nastupio na Australian Openu. Kada kazna istekne, imat će 38 godina...

VIDEO

Nitko nikada nije osvojio više Australian Opena od njega. Ove godine jurio je po jubilarni deseti koji bi mu donio 21. Grand Slam u karijeri i izbacio ga na vječnu listu. No, ove godine ga nećemo vidjeti u Melbourneu. Odnosno, pitanje je je hoće li više ikada zaigrati u 'zemlji klokana'. I to je veliki gubitak za taj turnir. Kao i za njega samoga.

POGLEDAJTE VIDEO: 24SATA IZ AUSTRALIJE

Pokretanje videa...

Prosvjednici pred sudom u Melbourne VIDEO

Tročlano sudsko vijeće Saveznog suda u Melbourneu na čelu sa sucem Jamesom Allsopom jednoglasno je podržalo odluku ministra Alexa Hawkea koji je odbio vizu Novaku Đokoviću iskoristivši svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama. Australija će u najkraćem roku deportirati srpskog tenisača koji tako definitivno neće nastupiti na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru, no deportacija donosi još veće posljedice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Novak Djokovic to face a federal court hearing, in Melbourne

To znači kako Novak tri godine neće smjeti ući u Australiju, a kako su mu 34 godine, pitanje je hoće li više ikada nastupiti na Australian Openu. Uz to, tamošnja vlast mu je uručila i kaznu. Morat će platiti 500.000 dolara što ipak nije nešto što s čime će imati poteškoća.  

GLEDAJTE UŽIVO IZ AUSTRALIJE:

Đokovićeva drama počela je po dolasku u Melbourne. Stigao je u Australiju stigao s medicinskim izuzećem od cijepljenja. Nakon toga su mu poništili vizu i smjestili ga u hotel s migrantima, neki od njih su tamo godinama. Đoković se žalio i sud je odlučio da mu vrate vizu. No australski ministar Alex Hawke odlučio je iskoristiti svoju ovlast prema članku Zakona o migracijama i Đokoviću je ponovno otkazana viza. Australske vlasti otvorile su nove istrage zbog nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu. On se žalio, ali nije urodilo plodom. Sud je samo potvrdio odluku australskog ministra.

Novak ?okovi? dobio žalbu na ukidanje australske vize

Srpski tenisač se oglasio prvi put nakon konačne odluke o deportaciji. 

- Želio bih dati kratku izjavu kako bih se osvrnuo na ishode današnjeg ročišta na Sudu. Sada ću uzeti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam bilo kakve dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran - rekao je Đoković pa nastavio:

- Neugodno mi je što je fokus proteklih tjedana bio na meni i nadam se da se sada svi možemo fokusirati na igru i turnir koji volim. Poželio bih igračima, organizatorima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje za turnir.

Serbian tennis player Novak Djokovic rests at Melbourne Park as questions remain over the legal battle regarding his visa to play in the Australian Open

Za neke je Roger Federer najveći u povijesti, neki kažu Rafael Nadal, ali voljeli ga ili ne, Novak Đoković jedan je od najvećih ikada. Ne kažu to stručnjaci, ne kažu to njegovi navijači. Kažu njegovi trofeji. 

Na prvom mjestu ATP liste je čak sedam puta dočekao kraj godine. Jedini u povijesti. Jedini je igrač koji je osvojio 'velike titule' na ATP Touru. Jedini je tenisač koji je dvaput osvojio sva četiri Grand Slam turnira i jedini koji je devet puta osvojio devet ATP Mastersa. Ima i 20 Grand Slamova, a jedino što fali u njegovoj bogatoj kolekciji je - olimpijsko zlato. 

I koliko god bio velik u sportskom smislu, za svoje pogreške mora odgovarati. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 358
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe