Obavijesti

Sport

Komentari 10

Doktor koji nanosi ozljede: Uz Beloševića za K1 nema zime...

Doktor koji nanosi ozljede: Uz Beloševića za K1 nema zime...
1

Odlaskom Cro Copa u mirovinu borilački sport izgubio je veliko ime. No, K1 dobiva obećavajućeg borca koji je postao prvi Hrvat svjetski prvak u superteškoj kategoriji

VIDEO

Nedavni odlazak Mirka Filipovića u borilačku mirovinu postavilo je isto ono pitanje kad je još jedan velikan Janica Kostelić rekla dosta - tko bi ih mogao zamijeniti?

Dakako, tražiti zamjenu za Cro Copa koji je zadužio cijeli hrvatski sport nezahvalno je i neprimjereno, ali jedna stvar je sigurna - hrvatska budućnost u tajlandskom boksu i K1 je neupitna.

Tih briga poklonike ovog sporta riješio je borac iz Omiša Dino Belošević (26) koji je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u kickboxingu u makedonskom Skopju postao svjetski prvak.

Beloševićev  uspjeh je tim veći što je postao prvi Hrvat u superteškoj kategoriji po low-kick pravilima koji se okitio svjetskim naslovom!

- Biti na tronu svijeta i slušati Lijepu našu je jedan poseban osjećaj koji me ispunio ponosom, a ovo zlato bi posvetio svom nestalom prijatelju Petru Giliću.  Posebno sam ponosan na ovo zlato jer sam postao prvi Hrvat u povijesti koji je osvojio zlatnu medalju u low kicku u superteškoj kategoriji na SP - rekao je Belošević.

Ovaj 192 cm visok i 106 kg težak Omišanin trenutno je sam vrh amaterskog tajlandskog boksa i kickboxa jer već nekoliko godina u Hrvatskoj nema konkurenciju.

- Višestruki sam osvajač prvenstava Hrvatske redom u full contactu, low kicku, tajlandskom boksu i K1-stilu, a zadnja godina bila je posebno uspješna te sam osvojio međunarodni turnir “ Croatia Open“ u low-kicku te sva prvenstva Hrvatske u kojima sam nastupio - kazao je 26-godišnji borac čiji je karijera krenula s 19 godina, nakon što se ostavio igranja košarke u 2. hrvatskoj ligi.

Nakon treniranja u lokalnom 'Dalmatian Power' Dino se 2006. priključio radu u najboljem hrvatskom borilačkom klubu 'Pit Bullu' u Splitu, a radio je s trenutno najjačim imenima u K1 i MMA, Mladenom Brestovcem odnosno Igorom Pokrajcem, Cro Copovim sparing partnerima.

- Konkurencija na sparinzima je toliko žestoka da smo iz šale te dane sparinga nazivali 'prvenstvo svita' te mogu garantirati da su tamo sparinzi znali biti opasniji  od većine mečeva.

Nakon što je pokorio Hrvatsku i svijet logično se nameće Beloševićevo okretanje profesionalnoj borbi.

- Otvorila su mi se vrata nakon ovih rezultata. Pokušat ću sve dovesti na na višu razinu sljedeće godine - rekao je Belošević koji je za svoju borilačku inspiraciju istaknuo 'nizozemskog drvosječu' 41-godišnjeg Petera Aertsa.

Nakon 'hrvatskog tigra' Cikatića i 'hrvatskog policajca' Filipovića, ako nastavi željenim tokom, hrvatski K1 u budućnosti bi mogao dobiti i 'doktora'.

Naime, malo tko se može pohvaliti uspješnom sportskom i akademskom karijerom istovremeno,  no Belošević (već je postao trener) osim što ima namjeru upisati časničku školu, na dobrom je putu da postane doktor.

- Uvijek  sam vjerovao da čovjek mora biti svestran te nakon što sam diplomirao redovni studij želim završiti doktorski studij kineziologije u Zagrebu  na kojem slušam treću  godinu  te se sad planiram još ozbiljnije posvetiti sportu za koji napokon imam i nešto više vremena. Također imam želju upisati časničku školu i napraviti vojnu karijeru - rekao je Belošević.

Desna noga šalje u bolnicu, a lijeva noga na groblje, legendarna je izjava Cro Copa pa neka se i u budućnosti i ponovila makar dolazila iz usta jednog doktora...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao